Apple fikser FaceTime-feilen

Gjorde det mulig å avlytte gruppesamtaler på iPhone

Du bør laste ned iOS 12.1.4 umiddelbart.

FUNGERER IGJEN: Apple har nå skrudd på gruppesamtaler i FaceTime etter å ha tettet et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
FUNGERER IGJEN: Apple har nå skrudd på gruppesamtaler i FaceTime etter å ha tettet et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev vi at Apple måtte stenge tilgangen til gruppesamtaler i videosamtaletjenesten FaceTime etter at det ble oppdaget at det var mulig å sniklytte på andre brukere.

Nå har Apple fikset feilen, som gjorde det mulig for FaceTime-brukere å sniklytte til personen de ringte til før den personen besvarte samtalen.

Oppdaget av 14-åring

Apple deaktiverte gruppesamtaler på FaceTime etter at sikkerhetsfeilen ble gjort kjent. Selskapet har i ettertid fått kritikk for håndteringen av saken.

Den alvorlige feilen ble oppdaget av 14-årige Grant Thompson. Ifølge ham og moren Michele tok det ni dager før de fikk svar fra Apple. Da hadde de sendt flere e-poster, ringt og skrevet om den alvorlige feilen på nett.

Last ned iOS 12.1.4 nå

iOS 12.1.4 er nå tilgjengelig for nedlasting, og bør lastes ned av alle umiddelbart. Det kan du gjøre ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

INGEN NYE FUNKSJONER: iOS 12.1.4 inneholder bare feilretteringer, men viktige sådan. Foto: Kirsti Østvang
INGEN NYE FUNKSJONER: iOS 12.1.4 inneholder bare feilretteringer, men viktige sådan. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Ifølge The Verge skal for øvrig Apple ha kompensert Grant Thompson for å ha oppdaget sikkerhetsfeilen, samt bidratt med en ekstra donasjon til skolepenger for når 14-åringen skal begynne på collegge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer