Se hele sangteksten på Spotify

Glad i å synge med? Denne appen viser deg sangteksten mens du spiller

Hendig løsning for Android-brukere.

SYNG MED: QuickLyric henter automatisk teksten til sanger du spiller – ikke bare på Spotify, men også på en rekke andre tjenester. Foto: Pål Joakim Pollen
SYNG MED: QuickLyric henter automatisk teksten til sanger du spiller – ikke bare på Spotify, men også på en rekke andre tjenester. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ting mange savner fra tidligere Spotify-utgaver var muligheten for å se teksten til sangen som ble spilt.

Den ble for noen år siden erstattet med en «Behind the lyrics»-funksjon som viser noe av sangteksten, men også mange andre fakta om sangen og artisten underveis mens den spilles.

QuickLyric henter den i bakgrunnen

Det er ikke alltid så lett å få med seg hvilke ord som blir sunget i en sang, og er du blant dem som liker å følge med på teksten, lære deg den eller synge med, er Android-appen QuickLyric ganske smart.

Og den fungerer ikke bare med Spotify heller, men også med strømmetjenester som Google Music, Apple Music (på Android, altså) og Napster, eller lokale mediespillere som PowerAmp og VLC.

Finner teksten på sekunder

Når du har installert QuickLyric må du gi appen tilgang til varslingene, siden det er derfra den henter ut navnet på sangen som spilles.

Når du så starter en sang i en av de gitte tjenestene, bruker QuickLyric som regel et par sekunder på å finne teksten. Når den er klar, vises et ikon på skjermen, à la chatteboblene fra Facebook eller nettleseren Flynx.

KJAPP: Det går sjelden mer enn et par sekunder før den oransje bobla dukker opp, og trykker du på den, vises teksten til sangen du hører på. Her med markering på hver linje underveis mens vi lytter. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
KJAPP: Det går sjelden mer enn et par sekunder før den oransje bobla dukker opp, og trykker du på den, vises teksten til sangen du hører på. Her med markering på hver linje underveis mens vi lytter. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Og trykker du på det, vises hele teksten. På ganske mange sanger finnes det også informasjon om timingen, slik at appen kan utheve linjene underveis som de dukker opp i sangen. QuickLyric har dessuten mulighet til å identifisere en sang som spilles (à la Shazam) og vise teksten.

Om du har lesevansker, finnes det et valg i innstillingene der du kan velge å bruke OpenDyslexic – en dysleksivennlig font.

PS! For å få den til å virke med Spotify er du nødt til å huke av bryteren «Device Broadcast Status» i Spotify-innstillingene.

Slå på denne bryteren for å få QuickLyric til å fungere med Spotify. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Slå på denne bryteren for å få QuickLyric til å fungere med Spotify. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Gratis å laste ned

QuickLyric er gratis å laste ned og viser annonser over og under teksten, uten at de er spesielt i veien.

Om du vil, kan du velge å se en 15 sekunders reklamefilm, som deretter skrur av annonsene i fem døgn.

Betaler du for pro-utgaven (en snau femtilapp i året), vises ingen annonser, og i tillegg får du mulighet til å aktivere nattmodus med mørk bakgrunn, velge blant sju ulike temaer og få teksten opp på Android-smartklokka.

Utviklerne forklarer abonnementsløsningen med at de betaler rettighetshavere for å vise sangtekster, og at det ikke er noe som kan løses ved å ta en engangsbetaling.

Appen har for øvrig åpen kildekode på Github.

QuickLyric for Android (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer