Hull til frontkamera

Glem busslomma - snart kommer telefonene med hull i skjermen

Huawei og Samsung ser ut til å bli først ut.

HULL: Huawei har invitert til pressekonferanse i neste uke med dette bildet. Foto: Huawei
HULL: Huawei har invitert til pressekonferanse i neste uke med dette bildet. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

En trend som virkelig har tatt av på mobilfronten det siste året er «busslomma», eller «notch», som den kalles på engelsk. Altså der man i stedet for å plassere frontkamera og den slags over skjermen lager ei lomme på toppen – for å gjøre rammene rundt skjermen mindre.

BUSSLOMME: iPhone X var først ute med den svarte lomma på toppen. Siden har de fleste konkurrentene lansert tilsvarende. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BUSSLOMME: iPhone X var først ute med den svarte lomma på toppen. Siden har de fleste konkurrentene lansert tilsvarende. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den ble spesielt populær etter at Apple lanserte sin iPhone X i fjor, men skal rett være rett var det faktisk Essential Phone som var først ute – riktignok med en langt mindre variant.

Senere har vi sett mang en mobiltelefon med denne designvrien, inkludert Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro, OnePlus 6 og Asus ZenFone 5, for å nevne noen.

Nå kommer hullet

Nå ser det til til at både Samsung og Huawei har planer om å bruke enda mindre plass til frontkameraet.

Og Huawei blir muligens først. Selskapet har invitert til produktlansering allerede i neste uke, der ryktebørsen sier at dette vil bli på modellen Nova 4. Slik ser invitasjonen ut:

Glem busslomma - snart kommer telefonene med hull i skjermen

Konseptdesigner Ben Geskin har klekket ut en konsepttegning for hvordan telefonen vil se ut i praksis. Her er designet tydelig arvet fra P20 Pro, men da med et kamerahull i fronten:

Men Huawei blir ikke alene. Samsung har allerede vist frem sin designvariant som de kaller Infinity-O, og den forventes å komme i S10-modellene neste år, men også i middeklassetelefonen A8s, som forventes å bli vist frem allerede i desember.

Konsepttegningen under viser hvordan det tyske nettstedet allaboutsamsung.de ser for seg at A8s blir seende ut:

Konsepttegning av Samsung A8s med hull til frontkameraet. Foto: Allaboutsamsung.de
Konsepttegning av Samsung A8s med hull til frontkameraet. Foto: Allaboutsamsung.de Vis mer

Hva foretrekker du? Hull i skjermen, busslomme på toppen, eller tradisjonell design med tykkere skjermkanter? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer