Huawei Band 6 | TEST

Glitrende til prisen

Mye teknologi til en svært hyggelig pris.

RIMELIG: Med en ganske hyggelig prislapp, synes vi Huawei Band 6 gir deg mye for pengene. Foto: Pål Joakim Pollen
RIMELIG: Med en ganske hyggelig prislapp, synes vi Huawei Band 6 gir deg mye for pengene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Med en pris på bare 690 kroner er Huawei Band 6 et aktivitetsarmbånd som er overkommelig å kjøpe for de aller fleste, og som vi, etter å ha hatt det på armen den siste måneden, vil påstå er et meget godt kjøp.

Mini-Fit

Tidligere i år lanserte kineserne aktivitetsarmbåndet Watch Fit, og Band 6 er ikke veldig ulik den nesten dobbelt så dyre Fit-modellen.

LILLEBROR: Band 6 (til venstre) er mindre enn Watch Fit og mangler noen funksjoner, men kan også by på bedre batteritid. Foto: Pål Joakim Pollen
LILLEBROR: Band 6 (til venstre) er mindre enn Watch Fit og mangler noen funksjoner, men kan også by på bedre batteritid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Fysisk er Band 6 mindre enn Watch Fit, med skjermstørrelser på henholdsvis 1,47 og 1,69 tommer, og i sistnevnte brukes også rustfritt stål i tillegg til at reima er bredere. Band 6 har en Amoled-skjerm med oppløsning på 368x194 piksler, som på en så liten skjerm gir et skarpt bilde.

Sammenlignet med Watch Fit mangler Band 6 innebygd GPS, så du må ha med mobilen om du skal logge en joggetur presist, for eksempel. Den mangler også muligheten til å se hvordan et titalls treningsøvelser gjøres, noe storebror Fit har innebygd.

LADER: Den magnetiske laderen klikker på plass på undersiden av klokka og er den samme som på Watch Fit. Band 6 byr på inntil 14 dagers batteritid. Foto: Pål Joakim Pollen
LADER: Den magnetiske laderen klikker på plass på undersiden av klokka og er den samme som på Watch Fit. Band 6 byr på inntil 14 dagers batteritid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Annet enn det er det fint lite som skiller de to modellene. Faktisk har Band 6 rundt 50 prosent bedre batteritid og kan holde det gående i opptil to uker ved normal bruk før den må i laderen igjen. Selv lander jeg stort sett på rundt 10-11 døgn, og klokka lader ganske kjapt, der du bare trenger 5-6 minutter i laderen for at den skal holde et par dager til. I praksis kan du altså lade den mens du dusjer på morgenen (selv om den tåler vann), så er det strengt tatt alt du trenger av lading, gitt at du dusjer hyppig nok, selvsagt.

Puls og søvn

Band 6 har mye til felles med selskapets Watch-klokker. På undersiden sitter en pulsmåler som måler pulsen din døgnet rundt, og armbåndet overvåker også oksygenopptaket ditt (SpO2) og varsler deg om det blir unormalt lavt.

PULSMÅLING: Band 6 måler pulsen døgnet rundt og kan også måle oksygenopptaket. Foto: Pål Joakim Pollen
PULSMÅLING: Band 6 måler pulsen døgnet rundt og kan også måle oksygenopptaket. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Aktivitetsarmbåndet er også utstyrt med Huaweis TruSleep-teknologi som overvåker og analyserer søvnen din. Her synes vi Huawei er blant de bedre, der du hver morgen får en detaljert rapport over hvor mye og når du har vært i de ulike søvnfasene, med en søvnscore fra 0-100. Du kan også få over 200 ulike tips til hvordan du kan forbedre søvnen basert på disse dataene.

For kvinner kan Band 6 også følge med på menstruasjonssyklusen og gi deg et hint på armen når neste runde nærmer seg.

EGEN MENY: Ved å trykke på knappen på siden får du opp menyen der du blant annet kan starte ulike treningsøkter. Foto: Pål Joakim Pollen
EGEN MENY: Ved å trykke på knappen på siden får du opp menyen der du blant annet kan starte ulike treningsøkter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Oppdager trening

Enkelte treningsøvelser, som jogging og gange, kan oppdages automatisk av klokka, men du finner også en god håndfull treningsøvelser du kan aktivere manuelt.

Som nevnt har ikke Band 6 egen GPS, så du er nødt til å ha med telefonen om du vil ha med posisjonsinformasjon i rapporten fra treningen. Den omfatter blant annet pulskurve, samt detaljer om oksygenopptak, aerob/anaerob trening, anbefalt restitusjonstid og så videre.

Armbåndet er vannresistent (5 ATM) og kan brukes til svømming (svømmeprogram kan også startes på klokka), men tåler ikke dykking.

Enkelt operativsystem

Operativsystemet er det samme som du finner på Huaweis øvrige ha-på-ting. Det er forholdsvis enkelt, både i bruk og funksjonalitet.

KJEKK: Knappen for å finne telefonen kan være kjekk å ha om du ikke finner den. Da begynner den å ringe. Foto: Pål Joakim Pollen
KJEKK: Knappen for å finne telefonen kan være kjekk å ha om du ikke finner den. Da begynner den å ringe. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Du finner bare én knapp på klokka, som åpner hovedmenyen der du kan velge om du skal starte ei treningsøkt, sette en alarm, sjekke pulsen og så videre. De fleste av menyvalgene er imidlertid tilgjengelige som egne paneler om du sveiper fingeren til høyre og venstre på skjermen.

Trekker du opp fra bunnen får du se de siste varslene dine, og fra toppen får du en hurtigmeny, blant annet med en knapp for å få telefonen til å ringe i tilfelle du ikke finner den.

EGEN APP: Huaweis helseapp gir deg blant annet detaljer om trening og søvn, og det er her du kan laste ned/kjøpe nye urskiver. Foto: Pål Joakim Pollen
EGEN APP: Huaweis helseapp gir deg blant annet detaljer om trening og søvn, og det er her du kan laste ned/kjøpe nye urskiver. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Via Huaweis helseapp (iOS/Android) kan du sette det opp slik at du mottar varsler på håndleddet fra appene du selv ønsker.

Du kan også se innholdet i varslene, for eksempel meldingen noen har sendt deg på Messenger, men et savn er fortsatt at du ikke får sett emojier eller bilder på den lille skjermen - ei heller svart på meldingene uten å fiske frem telefonen.

INGEN EMOJI: Meldingen fra Lykke ser tom ut, men det er fordi hun kun har sendt en emoji. Foto: Pål Joakim Pollen
INGEN EMOJI: Meldingen fra Lykke ser tom ut, men det er fordi hun kun har sendt en emoji. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Du får heller ikke betalt med Band 6, slik du kan på Fitbit- og Garmin-klokker om du har en kompatibel bank.

Og glem ting som å laste ned apper, bruke stemmeassistent, bruke den mot kjente tredjepartstjenester som Strava og lignende.

Rikt utvalg

For deg som liker å tilpasse utseendet på urskiva, er det mye å boltre seg i. I den tilhørende helseappen finner du et svært rikt utvalg av urskiver du kan laste ned på klokka, og du bytter enkelt mellom dem ved å holde fingeren nede på urskiva og velge en annen.

MANGE VARIANTER: Enten du liker det minimalistisk, maksimalistisk, analogt, digitalt, fargerikt eller ensfarget finner du et svært godt utvalg av urskiver i helseappen. Foto: Pål Joakim Pollen
MANGE VARIANTER: Enten du liker det minimalistisk, maksimalistisk, analogt, digitalt, fargerikt eller ensfarget finner du et svært godt utvalg av urskiver i helseappen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Her kan du få alt fra helt enkle, analoge klokker, til ganske rikholdige urskriver med informasjon om alt fra temperaturen ute til gjenstående batteri, antall skritt i dag, stressnivå, dato og så videre.

Flere fargevarianter

Huawei Band 6 får du i flere farger enn vår sorte testmodell. Det går ikke an å bytte reim, så her må du ta valget før du kjøper. Under ser du fargene som er tilgjengelige:

Huawei Band 6 er tilgjengelig i fire farger (den rosa er avbildet to ganger her). Foto: Huawei
Huawei Band 6 er tilgjengelig i fire farger (den rosa er avbildet to ganger her). Foto: Huawei Vis mer

Konklusjon

For den som er på jakt etter et enkelt og rimelig aktivitetsarmbånd synes vi Huawei Band 6 gir deg mye for pengene.

Spesielt må vi trekke frem den svært gode batteritiden, som altså typisk er på 10-14 dager ved normal bruk. Noen få minutter i laderen er alt som skal til for at den skal holde et par nye dager.

Huawei er også gode på søvnsporing, og armbåndet måler pulsen og oksygenopptaket ditt døgnet rundt. Band 6 er enkel i bruk og kan tilpasses slik du vil med et svært rikt utvalg av urskriver via den tilhørende helseappen.

Fortsatt skulle vi ønske oss muligheten til å se emoji-ikoner i varslene fra telefonen, du får ikke betalt med Band 6 og den har heller ikke egen GPS, som betyr at mobilen må være med på trening om du skal logge den med posisjon.

Testresultat

Huawei Band 6

- Svært god batteritid
- Nett størrelse
- Skarp og god skjerm
- Mange hull på reima
- Omfattende søvnsporing
- Kontinuerlig måling av puls og SpO2
- Mange urskiver å velge mellom
- Tåler vann (svømming)
- Enkelt i bruk

- Mangler innebygd GPS
- Mangler kontaktløs betaling
- Emojier vises ikke i varsler
- Ingen mulighet til å interagere med varsler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer