Gmail med overhaling på mobilen

Den nye, smarte innboksen har ankommet Android og iOS.

Ved å sortere eposten din inn i ulike kategorier, skal det bli lettere å få oversikt, ifølge Google. Foto: Kirsti Østvang
Ved å sortere eposten din inn i ulike kategorier, skal det bli lettere å få oversikt, ifølge Google. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google lanserte nylig en helt ny type innboks som gir brukere mer kontroll over hva slags epostmeldinger de mottar.

Ved å sortere epost inn i faner og kategorier, skal det bli enklere å lese det som er viktigst for deg.

Les mer: Gmail får smartere innboks

Innboksen kom først til skrivebordsutgaven av Gmail, men er nå også rullet ut til Android- og iOS. Men i stedet for å være tilgjengelig som faner på toppen, er de tilgjengelig fra venstre sidemeny.

Primær-innboksen vises som standard, og her får du synlig beskjed om du får epost i de andre kategoriene også. Ett enkelt sveip fra venstre gir deg tilgang til de andre kategoriene.

For å kunne bruke den nye innboksen på mobilen, må du ha funksjonen aktivert i Gmail-kontoen din. Foreløpig er det ikke mulig å aktivere den fra appen, kun fra skrivebordsutgaven. Gå derfor til denne, trykk på verktøy-ikonet og velg Konfigurer innboksen.

Til venstre ser du den nye navigasjonsmenyen i Gmail på Android. For å få den opp, sveiper du fra venstre til høyre helt i kanten på skjermen. Til høyre du se den nye hovedinnboksen i appen. Når det kommer epost i de andre kategoriene, vil du enkelt kunne se det. Foto: Kirsti Østvang
Til venstre ser du den nye navigasjonsmenyen i Gmail på Android. For å få den opp, sveiper du fra venstre til høyre helt i kanten på skjermen. Til høyre du se den nye hovedinnboksen i appen. Når det kommer epost i de andre kategoriene, vil du enkelt kunne se det. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Dette er nytt i Android-versjonen

På Android vises nå profilbilder på avsenderne rett i innboksen. Mangler bilde, vises kun bokstav. Foto: Kirsti Østvang
På Android vises nå profilbilder på avsenderne rett i innboksen. Mangler bilde, vises kun bokstav. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Den nye Gmail-appen til Android kommer ikke bare med den nye innboksen, den har også en ny type navigasjonsmeny, som du henter ved å sveipe fra venstre på skjermen. Tidligere var denne tilgjengelig fra en rullegardinmeny øverst.

En annen vesentlig forandring er at oppgavelinjen nederst er fjernet, og i stedet er funksjonene her nå å finne en oppgavelinje i toppen eller fjernet. Det gjelder blant annet knapper for flytte, slette og søke.

Appen er derfor litt annerledes å bruke. Du skal sveipe en melding for å slette den. Trykker du og holder på den, kan du gjøre mye mer. Google har også fjernet knappen for å oppdatere innboksen, nå trenger du bare å sveipe ned.

Appen har dessuten blitt mye mer fargerik enn før. Den viser profilbilde av avsenderen i innboksen, og dersom det ikke finnes noe bilde, vises den første bokstaven i avsenderens navn i en farget boks. Android er foreløpig alene om å ha dette.

Dette er nytt i iOS-versjonen

Google har også oppdatert Gmail-appen for iOS med den nye innboksen. Her har det i tillegg også blitt mulig å justere hva slags e-post man skal få varsler på, enten all ny epost, bare primær eller ingen i det hele tatt.

For å gjøre det, må du gå til innstillingene i selve appen.

Last ned oppdateringen her:
Gmail for Android (gratis)
Gmail for iOS (gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer