Google Photos

Google advarer: dårligere kvalitet

Men flere stusser over Googles eksempel.

Det er dette bildet Google bruker i e-posten for å vise forskjellen mellom original og høy kvalitet. Foto: Google
Det er dette bildet Google bruker i e-posten for å vise forskjellen mellom original og høy kvalitet. Foto: Google Vis mer
Publisert

I år forsvinner det som har vært en av de beste egenskapene med Google Foto. Nemlig muligheten til å lagre et ubegrenset antall bilder (maksimalt 16 megapiksler) og video (begrenset til full HD-oppløsning) gratis i nettskyen.

Fra 1. juni 2021 vil ikke Google lenger tilby ubegrenset sikkerhetskopiering i høy kvalitet som før, meldte selskapet i et blogginnlegg i fjor høst.

Fra den datoen vil alle bilder og videoer du laster opp til Google Foto telle mot lagringsplassen du har hos Google.

Oppfordrer til bytte

I en e-post til sine abonnenter, der Google går i detalj om de nye redigeringsmulighetene som kun er tilgjengelig for Google One-kunder, oppfordrer Google samtidig brukerne om å endre abonnementet sitt ved å bytte fra lagring i kvaliteten «High Quality» til «Original Quality».

– Original kvalitet bevarer detaljene og gjør at du kan zoome inn, beskjære og skrive ut bilder med mindre pikselering, står det i e-posten, skriver Forbes.

Det stemmer, men bilder i originalkvalitet er også større og vil dermed fylle opp nettskyen raskere enn bilder i høy kvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer