Google Photos

Google advarer: dårligere kvalitet

Men flere stusser over Googles eksempel.

Det er dette bildet Google bruker i e-posten for å vise forskjellen mellom original og høy kvalitet. Foto: Google
Det er dette bildet Google bruker i e-posten for å vise forskjellen mellom original og høy kvalitet. Foto: Google Vis mer
Publisert

I år forsvinner det som har vært en av de beste egenskapene med Google Foto. Nemlig muligheten til å lagre et ubegrenset antall bilder (maksimalt 16 megapiksler) og video (begrenset til full HD-oppløsning) gratis i nettskyen.

Fra 1. juni 2021 vil ikke Google lenger tilby ubegrenset sikkerhetskopiering i høy kvalitet som før, meldte selskapet i et blogginnlegg i fjor høst.

Fra den datoen vil alle bilder og videoer du laster opp til Google Foto telle mot lagringsplassen du har hos Google.

Oppfordrer til bytte

I en e-post til sine abonnenter, der Google går i detalj om de nye redigeringsmulighetene som kun er tilgjengelig for Google One-kunder, oppfordrer Google samtidig brukerne om å endre abonnementet sitt ved å bytte fra lagring i kvaliteten «High Quality» til «Original Quality».

– Original kvalitet bevarer detaljene og gjør at du kan zoome inn, beskjære og skrive ut bilder med mindre pikselering, står det i e-posten, skriver Forbes.

Det stemmer, men bilder i originalkvalitet er også større og vil dermed fylle opp nettskyen raskere enn bilder i høy kvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.