Google Assistant får nytt design

Google Assistant skal bli enklere å bruke på mobilen

Uansett om du bruker stemmen eller hendene.

FÅR ET LØFT: Google har gitt talestyringsassistentet et etterlengtet designløft. Foto: Google
FÅR ET LØFT: Google har gitt talestyringsassistentet et etterlengtet designløft. Foto: Google Vis mer
Publisert

Det skjer mye med Google Assistant om dagen. I forrige måned ble den endelig lansert i Norge. I disse dager slippes en oppdatering som gjør talestyringsassistenten mer brukervennlig.

Siden lanseringa i 2016 har Google sett at nesten halvparten av bruken av Assistant skjer med både stemmen og hendene.

Med det nye designet skal det være enklere å bruke Google Assistant uansett hva du bruker, det være seg stemmen, hendene eller begge deler.

Det nye designet byr på:

  • Større visuelle elementer, som skal være mer informative og enklere å lese på avstand.
  • Nye kontroller for å styre smarthjem-produkter. Du skal kunne dra i en glidebryter for å justere lysstyrken på smartpærene eller volumet på smarthøyttalerne.
  • En interaktivt meldingsgrensesnitt som lar deg bruke fingrene for å legge til komma, endre et ord eller gjøre endringer når du leser inn meldinger.

Ute til Android, kommer til iOS

På Android vil man også kunne sveipe opp i Assistant-appen, og så få en oversikt over dagen din. Tidligere tok dette flere trykk for å få til.

Det nye Google Assistant-designet rulles ut i løpet av de kommende ukene til Android. Når det kommer til iOS, kommer an på når oppdateringen blir godkjent i App Store, skriver TechCrunch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer