Ta opp samtaler:

Google «dreper» opptaks-apper

Vil bli ubrukelige fra 11. mai.

BLIR UBRUKELIGE: Mange apper som lar deg spille inn telefonsamtaler blir ubrukelige fra 11. mai - da Google endrer spillereglene. Foto: Pål Joakim Pollen
BLIR UBRUKELIGE: Mange apper som lar deg spille inn telefonsamtaler blir ubrukelige fra 11. mai - da Google endrer spillereglene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

På Android finnes det mange apper som kan ta opp telefonsamtaler, slik at man i etterkant av en samtale kan lagre en lydfil med hva som ble sagt.

Nå varsler Google at disse appene møter en mørk framtid. Fra 11. mai endrer Google på reglene for utviklerne, slik at de ikke lenger kan utnytte «smutthullet» for å ta opp lyd i samtaler:

– Tilgjengelighets-API (applikasjonssjett, journ. anm.) er ikke laget for og kan ikke forespørres for fjernstyrt opptak av lyd i samtaler, heter det seg i de kommende retningslinjene fra Google.

Ifølge Reddit-bruker NLL-APPS er det ikke første gang Google vil disse appene til livs. I Android 6 blokkerte selskapet tilgangen til å ta opp telefonsamtaler, og i Android 10 ble også muligheten til å ta opp lyd fra mikrofonen under samtaler fjernet. Etter det har slike apper benyttet seg av tilgjengelighetsfunksjonene for å virke, og det er altså det som ikke lenger blir mulig nå.

Fortsatt vil standardappen for å ringe, altså den som er installert fra produsentens side, ha mulighet til å ta opp telefonsamtaler og blir ikke affisert av denne endringen. Systemapper kan ha utvidede rettigheter i forhold til dem man laster ned fra Play butikk, poengterer Android Authority.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer