Google Fi - nå er Google en mobiloperatør

Tilbyr en kombinasjon av mobilnett og åpne, trådløse nett.

NYTT PROSJEKT: Nå har Google blitt en mobiloperatør i USA.
NYTT PROSJEKT: Nå har Google blitt en mobiloperatør i USA. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google lanserte i dag sitt nye prosjekt, Fi. Det gjør Google til en mobiloperatør i USA, selv om de ikke har et eget mobilnett.

Dog samarbeider de med Sprint og T-mobile; to av de ledende leverandørene av mobilnett i USA.

Esset i ermet er imidlertid en stor database med over én million åpne, trådløse nettverk, som telefonen kan koble seg automatisk til dersom det har bedre fart en mobilnettet der man befinner seg.

LES OGSÅ: Appen som gir deg tre millioner WiFi-passord i lomma

Er du koblet på et slikt, vil du ikke bruke av datakvoten på abonnementet, og telefonen oppretter automatisk en VPN-forbindelse slik at datatrafikken fra telefonen din ikke blir eksponert for andre i det samme trådløse nettverket.

Enkel prisplan

Google har gjort det enkelt hva gjelder pris. Kundene betaler 20 dollar (cirka 160 kroner) for selve abonnementet, med ubegrensede samtaler og SMS, samt 10 dollar per GB data. Gjenstår det 500 MB én måned, får du trukket fra tilsvarende på neste regning (5 dollar), og omvendt, dersom du går over kvoten din (du blir advart først).

Dette er altså dersom du er koblet mot mobilnettet. Er du koblet til et trådløst nettverk, teller ikke dette mot kvoten. Google gir dessuten muligheten for å være tilkoblet to 4G-nett samtidig, for økt fart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer