Google inntar mobilmarkedet

Er "Nexus One" mobiltelefonen som tar søkekjempen inn i mobilsfæren?

ER DET DENNE? Blogosfæren gikk amok i helga, og alt skyldes det som angivelig er Googles første mobiltelefon. Er det denne?
ER DET DENNE? Blogosfæren gikk amok i helga, og alt skyldes det som angivelig er Googles første mobiltelefon. Er det denne? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en stille og rolig teknologihelg, helt til noen oppdaget en småkryptisk melding på Googles offisielle mobilblogg.

For det første er det ikke vanlig at Google bare hinter om at noe er i ferd med å skje (de skriver blant annet at de foreløpig ikke "kan dele konkret informasjon om produktet"), og for det andre har det lekket ut mistenkelig mange bilder av det som skal være Googles første mobiltelefon via Twitter.

Delt ut til ansatte

Telefonen ble delt ut til et utvalg Google-ansatte verden over like før helga, slik at de kan, igjen ifølge Google-bloggen, "teste ut en ny type teknologi og hjelpe til med å forbedre den".

Denne nye teknologien skal være mobiltelefonen du ser på bildet over. De som kan sin mobilteknologi vil se at den likner mistenkelig på noe den taiwanske mobilprodusenten HTC kunne laget, og det er ifølge blant annet Engadget nettopp det det er: En mobil laget av HTC for Google.

Kodenavnet skal være "Nexus One", et navn som kunne vært hentet fra en Star Trek-film eller en middelmådig sci-fi-roman, men konsekvensene av at Google inntar mobilmarkedet kan bli alt annet enn trivielle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer