Syv Google Maps-triks du bør kunne

Google kan hjelpe deg å huske hvor du parkerte

Her er noen Google Maps-funksjoner du kanskje ikke kjente til.

PARKERINGSVAKT: Med Google Maps trenger du ikke engang huske hvor du har parkert. Har du Android-telefon kan du dessuten få varsel når parkeringstida er i ferd med å løpe ut. Foto: Kirsti Østvang
PARKERINGSVAKT: Med Google Maps trenger du ikke engang huske hvor du har parkert. Har du Android-telefon kan du dessuten få varsel når parkeringstida er i ferd med å løpe ut. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Selv om folk fant fram før i tida, har karttjenester som Google Maps unektelig gjort hverdagen som reisende mye lettere, uansett om man kjører, reiser kollektivt eller går til fots.

Google Maps kan brukes til mye mer enn å bare finne fram fra ett sted til et annet.

For et par år tilbake skrev vi artikkelen «Ti kjekke Google Maps-triks», hvor vi blant annet beskrev hvordan du kan bruke tjenesten når du skal reise kollektivt.

Her kan du dessuten lese hvordan du kan laste ned kart for offline-visning eller hvordan du kan sjekke trafikkforholdene dit du har tenkt deg.

Det har imidlertid dukket opp enda flere nye funksjoner i Google Maps siden sist.

#1) Legg til hjemme og arbeid

Bruker du Google Maps mye, bør du lagre hjemme- og jobbadressen din, så slipper du å skrive inn disse hver gang du skal få en veibeskrivelse eller liknende.

På en iPhone med 3D Touch kan du trykke og holde på Google Maps-ikonet for å raskt få navigasjon til en av stedene. Det samme fungerer i Android.

Bruker du Googles Nå-funksjon, vil det også gjøre at du får servert informasjon om reisetid enten hjem eller til jobb (avhengig av hvor du er) med tanke på trafikksituasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer