5 nye produkter fra Google:

Google lanserer Pixel 4, Nest mini, Nest WiFi, Pixelbook Go og Pixel Buds

Men fortsatt må vi se langt etter Pixel 4 her til lands.

NYE PIXEL BUDS: Google har lansert fem nye produkter, men nye Pixel Buds kommer ikke før neste år. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix
NYE PIXEL BUDS: Google har lansert fem nye produkter, men nye Pixel Buds kommer ikke før neste år. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld gikk Rick Osterloh, ansvarlig for Googles maskinvare, på scenen for å vise frem høstens nye kolleksjon av fysiske produkter fra søkegiganten.

Pixel 4 og Pixel 4 XL

Og som forventet: Nå er Pixel 4 og Pixel 4 XL offisielle, Googles nye flaggskip-telefoner. Denne gangen har de fått et ekstra kamera på baksiden med lengre brennvidde (~45 mm, f/2,4), altså snaue 2x optisk zoom.

MER KAMERA: Nå har Pixel-telefonene fått to kameraer på baksiden. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix
MER KAMERA: Nå har Pixel-telefonene fått to kameraer på baksiden. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Dette blir de første telefonene fra Google med flere enn ett kamera på baksiden, og selskapet har tidligere vist at de har klart seg svært godt selv med bare ett kamera. I kombinasjon med Googles «super high res zoom»-funksjon (programvare) skryter selskapet av at zoom-mulighetene skal være veldig gode denne gangen.

Pixel 4-telefonene kommer dessuten med 90 Hz OLED-skjermer, altså tilsvarende som vi finner i OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T/7T Pro, som gir en ekstra god flyt i bildet. Skjermstørrelsene er for øvrig 5,7 og 6,3 tommer, med henholdsvis 1080 og 1440 piksler i bredden, med et 19:9-skjermformat.

Batteriene ser for øvrig litt sparsommelige ut på papiret, med henholdsvis 2800 og 3700 mAh på den lille og store utgaven. Laderen som følger med i esken er på 18 watt.

UTEN BERØRING: Googles «motion sense» lar deg gjøre bevegelser foran telefonen for å utføre kommandoer. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix
UTEN BERØRING: Googles «motion sense» lar deg gjøre bevegelser foran telefonen for å utføre kommandoer. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Nytt er «Motion sense», en innebygd radarsensor på fremsiden som gjør at telefonen er i stand til å gjenkjenne bevegelser som gjøres uten å berøre skjermen, der du for eksempel kan feie hånda sidelengs for å hoppe til neste sang og den slags.

Pixel 4 kommer også med en oppdatert Google Assistent som blant annet skal være mye raskere enn tidligere, ved at stemmegjenkjenningen gjøres lokalt på enheten. En ny opptaks-app tekster automatisk hva som blir sagt, slik at du enkelt kan finne frem i etterkant ved å søke.

Innabords bor for øvrig en Snapdragon 855-prosessor, 6 GB RAM og 64/128 GB lagringsplass, uten mulighet for minnekort. Vi stusser også litt over at Google-telefonene ikke tilbyr 4K-opptak med 60 bilder per sekund (bare 30), og telefonene støtter ikke den nye WiFi 6-standarden, som både Samsung og Apple støtter på sine toppmodeller.

Sjef for Googles maskinvareavdeling, Rick Osterloh, måtte dessverre skuffe oss med at Pixel-telefonene nok en gang ikke kommer til Norge. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Sjef for Googles maskinvareavdeling, Rick Osterloh, måtte dessverre skuffe oss med at Pixel-telefonene nok en gang ikke kommer til Norge. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Telefonene blir tilgjengelige for salg allerede i neste uke, men dessverre er ikke Norge med på lista denne gangen heller. Det fikk vi for øvrig allerede bekreftet da vi hadde en videochat med Rick Osterloh for en uke siden.

Ikke at den kommer til å være umulig å få tak i for nordmenn. Tradisjonelt har flere norske nettbutikker importert Pixel-telefonene selv og lagt dem ut for salg, noe vi antar blir tilfelle denne gangen også.

PÅ VEGGEN: Nye Nest Mini kan henges på veggen med en medfølgende monteringsbrakett. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB Scanpix
PÅ VEGGEN: Nye Nest Mini kan henges på veggen med en medfølgende monteringsbrakett. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Nest Mini - kommer til Norge

Av de nye produktene Google slapp denne gangen, er det bare smarthøyttaleren Nest Mini som kommer til Norge, og den er allerede tilgjengelig for forhåndsbestilling.

Dette er da oppfølgeren til Google Home Mini (Home-produktene har de siste månedene blitt omdøpt til Nest).

DISKRET: Den lille Nest Mini-høyttaleren ser ut som den forrige utgaven, men byr på mer bass og en ekstra mikrofon. Foto: Google
DISKRET: Den lille Nest Mini-høyttaleren ser ut som den forrige utgaven, men byr på mer bass og en ekstra mikrofon. Foto: Google Vis mer

Nytt denne gangen er at den skal ha 40 prosent kraftigere bass, hva nå Google legger i det, og den blir mulig å feste på veggen. Dessuten har den fått en ekstra mikrofon slik at den lettere skal fange opp stemmen din når det er bråk rundt deg, kraftigere prosessor slik at responstiden blir kjappere og 35% av produktet er av resirkulert plast.

Prisen blir den samme som den forrige, 599 kroner, og det kan brått gjøre at mange butikker nå vil selge ut den forrige varianten til en billig penge. Så seint som på søndag solgte Obs forgjengeren, Home Mini, til 199 kroner.

Pixel buds 2 - trådløse ørepropper

De kommer ikke før i 2020, men Google viste også frem sine nye Pixel Buds, som ser usedvanlig lekre ut spør du oss. Den første utgaven fikk ganske hard medfart blant amerikanske anmeldere, så det gjenstår å se om Google har klart å forbedre dem nok.

SOM EN MINI-MINI: Google har valgt et design på øreproppene som i stor grad ligner på en mini.utgave av Nest Mini-høyttaleren. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix
SOM EN MINI-MINI: Google har valgt et design på øreproppene som i stor grad ligner på en mini.utgave av Nest Mini-høyttaleren. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

De skal nå ha fått bedre passform enn før, og bedre batteritid - identisk med Airpods, altså 5 timer i øret og 24 totalt med lading i etuiet. En ny funksjon er muligheten for å kalle opp Google Assistent bare ved å bruke stemmen, og Osterloh fortalte oss at de ville holde forbindelsen mot telefonen selv tvers over en fotballbane.

Som før kan de også brukes som tolk, der du kan få oversatt tale på et annet språk direkte i øret, og hvor din respons kan oversettes tilbake via telefonhøyttaleren. Kjekt når du er turist i et land der de ikke snakker engelsk der, altså.

Pixelbook Go

Pixelbook Go er en ny Chromebook-maskin fra Google der prisen er kuttet med rundt 30 prosent kontra den originale Pixelbook-maskinen og starter på 650 dollar i USA, altså rundt 6.000 kroner før merverdiavgift.

RUGLETE UNDER: Pixelbook Go har en ganske utradisjonell underside som skal gjøre det vanskeligere å miste den. Foto: Google
RUGLETE UNDER: Pixelbook Go har en ganske utradisjonell underside som skal gjøre det vanskeligere å miste den. Foto: Google Vis mer

Den veier under en kilo, måler 13 mm over midjen og har en ganske distinkt underside som skal gjøre den enkel å bære med seg. Google lover 12 timers batteritid, med en 8. generasjon Intel Core-prosessor på innsiden. Basisutgaven har en Core M3 (8GB/64GB), men dobler du prisen kan du få den med Core i7-prosessor (16GB/256GB).

Skjermen måler 13,3 tommer over diagonalen og kan fås med opptil 4K-oppløsning (gjelder den nevnte Core i7-utgaven). Tastaturet skal være ekstra stille, der Google har kalt tastene for «Hush keys». Maskinen kan selvsagt også kjøre Android-apper, som har vært vanlig på de fleste Chromebook-maskiner i det siste, og skjermen er berøringsfølsom.

Nest WiFi

Siste produkt ut denne gangen var en ny utgave av mesh-nettverksløsningen Google WiFi, og som nevnt er det nå Nest-navnet som gjelder på Googles produkter for hjemmet.

Denne gangen lover Google 25 prosent bedre rekkevidde og dobbel overføringshastighet, selv om heller ikke denne løsningen er WiFi 6-kompatibel.

IKKE LIKE: Googles satelitter i Nest Wifi har nå høyttaler og mikrofon innabords, slik at du kan bruke dem som en smarthøyttaler. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Scanpix
IKKE LIKE: Googles satelitter i Nest Wifi har nå høyttaler og mikrofon innabords, slik at du kan bruke dem som en smarthøyttaler. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Scanpix Vis mer

Mesh-nodene er ikke lenger like, men satelittene (altså de som er plassert rundtom i huset) er bittelitt mindre og har dessuten både mikrofoner og høyttalere som skal prestere identisk ned Nest Mini-høyttaleren, altså der du kan bruke stemmen for å spille musikk, be om værmeldingen eller hva det måtte være.

Nest Wifi vil selges i både 1-, 2- og 3-pakker med amerikanske priser fra 1600 til 3200 kroner.

Stadia: 19. november

Google kunne også avsløre at startskuddet for den nye spilltjenesten, Stadia, blir 19. november, altså om rundt fem uker. Norge er blant landene der tjenesten lanseres først.

Google endrer også prisen på Nest Aware-abonnementet (aktuelt hvis du kjøper et Nest-overvåkingskamera) der du i stedet betaler en fast månedlig pris for hele hjemmet snarere enn for hvert enkelt kamera.

Vi har testet innendørskameraet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer