Beste navigasjonsapp:

Google Maps er nest best

Og Apple havner langt ned på lista.

STØRST: Google Maps er den mest brukte kartappen, men må nøye seg med andreplassen i stor undersøkelse. Foto: Pål Joakim Pollen
STØRST: Google Maps er den mest brukte kartappen, men må nøye seg med andreplassen i stor undersøkelse. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Med over 10 milliarder nedlastninger fra Play butikk, og forhåndsinstallert på de fleste Android-telefoner, er Google Maps utvilsomt den mest brukte kartappen globalt.

Allikevel kommer Google «bare» på andreplass når Counterpoint Research har foretatt sin årlige analyse av kartløsninger. På plassen bak finner vi TomTom, mens Apple Maps må nøye seg med en 15. plass på lista av i alt 27 vurderte løsninger.

For det er HERE som erobrer førsteplassen også i år - for femte år på rad.

Omfattende vurderinger

Counterpoint har vurdert over 65 kriterier, gruppert i sju kategorier. Vinneren, HERE, scorer høyest i alle kategoriene og ender på 516 av 660 poeng, godt foran Google på andreplass med 451 poeng. TomTom får 387 poeng på tredjeplass. Lenger ned på lista finner vi altså Apple med 231 poeng. På plassen bak Apple finner vi Bing Maps fra Microsoft (213 poeng).

Deler av vurderingene, som økosystem for utviklere, partnere og den slags, er kanskje ikke så viktig for sluttbrukerne. På kartdata er det bare ett poeng som skiller de to i toppen (88 vs 87 poeng), og bare to poeng på stedsintelligens (82 vs 80 poeng). Avstanden er litt større på stedstjenester - 77 mot 72 poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer