Google Maps med bedre offline-kart på mobil

Nå blir det enda enklere å finne frem uten internettilkobling.

KJEKT PÅ UTENLANDSTUR: Muligheten til å lagre et kart for offline-bruk er spesielt kjekt når du er i utlandet, for da slipper du de dyre roaming-utgiftene. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KJEKT PÅ UTENLANDSTUR: Muligheten til å lagre et kart for offline-bruk er spesielt kjekt når du er i utlandet, for da slipper du de dyre roaming-utgiftene. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Apple byttet ut Google-kartene med sine egne på iPhone, har Google virkelig fått fart på utviklingen av sin karttjeneste på mobil.

Nå Google har sluppet en stor oppdatering av sin kartapp for både Android og iOS med en rekke nye funksjoner og forbedringer, deriblant bedre offline-kart, sving-for-sving-navigasjon og visning av kollektivtrafikk.

Les også: Nye apper for Google Dokumenter

Slik lagrer du et kart

Bedre offline-kart er kanskje den viktigste nyheten. Google Maps har hatt muligheten til å lagre kart i frakoblet modus en stund, men funksjonen var godt gjemt.

Nå finnes det endelig en egen knapp du kan trykke på.

Alt du trenger å gjøre er å søke opp et sted, i enten Android- eller iOS-appen. Åpne deretter infoarket som listes opp nederst, og trykk på knappen «Lagre kart for bruk uten nett» for å gjøre nettopp det.

Så velger du kartutsnittet, panorerer eller zoomer for å justere, og trykker på «Lagre» for å gi kartet et eget navn. Enkelt og greit. Merk at du må være logget inn med Google-kontoen din for at de skal fungere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer