Oversikt over coronasmitte

Google Maps med corona-oppdatering

Viser smittenivået i land og landområder.

SE SMITTEN: Snart kan du se smittetrykket ulike steder direkte i Google Maps. Foto: Google
SE SMITTEN: Snart kan du se smittetrykket ulike steder direkte i Google Maps. Foto: Google Vis mer
Publisert

Denne uka starter Google utrullingen av en ny versjon av Google Maps både for iOS og Android.

Den store nyheten denne gangen er at Googles kart-app nå kan vise Covid-19 smitte som et lag over kartet, med en fargelegging avhengig av hvor stor den gjeldende smitten er i området. Altså på samme måte som du kan se biltrafikken i tilnærmet sanntid.

Smitte per 100.000 siste uke

I et blogginnlegg forteller Google at tallene som vises er antall smittetilfeller per 100.000 innbyggere siste sju dager (altså ikke siste 14 dager som har blitt det foretrukne tallet her til lands), og at det vises på landsnivå for alle 220 land og også mer lokalt (stat, fylke eller by/kommune) i enkelte land der Google har tilgang til dataene.

Dataene skal for øvrig være hentet fra kilder som Johns Hopkins og New York Times, som igjen får sine data fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) og helsemyndighetene i ulike land.

Slik ser du det i appen

Når din telefon har fått oppdateringen, kan du slå på Covid-19-visningen ved å trykke på «layers»-ikonet og velge Covid-19-visningen:

Trykk på knappen som anvist på det venstre bildet, og på Covid-19-ikonet på det høyre bildet når du har fått oppdateringen. Foto: Google
Trykk på knappen som anvist på det venstre bildet, og på Covid-19-ikonet på det høyre bildet når du har fått oppdateringen. Foto: Google Vis mer

Hvorvidt norgeskartet vil inneholde flere tall enn bare generelt for landet vet vi foreløpig ikke, men det er i hvert fall informasjon som er offentlig tilgjengelig her til lands, så det burde ikke være noen hinder for Google sånn sett å inkludere dem.

Skulle du, mot formodning, ikke ha Google Maps installert på telefonen din, finner du den her:

Google Maps for iOS (App Store, gratis)
Google Maps for Android (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer