Google med nytt nynne-søk

Glemt hva sangen heter? Nynn den!

NYNNE: Ny funksjon i Android telefoner gjør at du med et enkelt grep kan finne sangen du leter etter. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Lite er så irriterende som ikke å huske navnet på en sang, der du har en klar formening om hvordan den låter.

Og å nynne den for venner er ikke alltid en like stor suksess.

Nå har Google lansert et nytt nynne-søk som hjelper deg å finne låta, bare ved hjelp av nynning. Se hvordan det fungerer i videoen over.

– Du trenger hverken sangteksten, artistnavnet eller perfekt tonefall, heter det seg i Googles blogginnlegg om det nye søket. Når du har nynnet noen sekunder får du opp tre forslag til hvilke sanger det er, der Google angir i prosent hvor sikre de er på hvilken sang det dreier seg om.

Klikker du deg videre får du opp et Google-søk etter sangen, med YouTube-video, sangtekst og lenker til å spille den av i ulike musikktjenester som Spotify og lignende.

På mobiltelefonen trenger du Google-appen (kanskje må den oppdateres til siste utgave), og alt du trenger å gjøre er å trykke på mikrofonen og på «søk etter en sang». Merk at iPhone-versjonen kun er tilgjengelig med engelske språkinnstillinger, merkelig nok. Nynning er tross alt noe som er ganske universelt, spør du oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer