Google Nexus 6P

- Muligens den beste Android-telefonen vi har testet.

ANNERLEDES: Det periskoplignende feltet øverst på baksiden av Nexus 6P gjør at den fremstår noe utradisjonell. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ANNERLEDES: Det periskoplignende feltet øverst på baksiden av Nexus 6P gjør at den fremstår noe utradisjonell. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er opptatt av å få tilgang til nye Android-versjoner raskest mulig, er Googles Nexus-telefoner veien å gå. Telefoner merket «Nexus» er nemlig produsert spesielt for Google og har derfor helt rene Android-versjoner.

Derfor trenger du ikke å vente på at produsenten skal tilpasse sitt Android-skall og sine ekstrafunksjoner når det kommer en ny Android-versjon, som ofte kan ta flere måneder.

LES OGSÅ: Derfor tar Android-oppdateringen lang tid

Tradisjonelt har det imidlertid vært enkelte svakheter med Nexus-telefoner som har gjort at de har blitt oppfattet mer myntet på utviklere enn på allmuen; det være seg litt svakere maskinvare, billigere materialer, begrenset lagringsplass, et ikke-alt-for-godt kamera eller lignende.

Denne gangen har vi imidlertid ingen problemer med å anbefale nye Nexus 6P. Ja, dette er muligens den beste Android-telefonen vi har testet noen gang.

100% ren Android

Nexus 6P har altså en helt urørt Android-versjon innabords; nærmeste bestemt siste utgave, versjon 6.0 Marshmallow. Blant nyhetene denne gangen er smartere strømstyring, bedre støtte for fingeravtrykksleser og reviderte app-tillatelser, der du nå godkjenner dem «on demand», altså når appen trenger tilgang til for eksempel kamera, kontakter eller samtalelogg. Du har også mulighet til å ta bort slike rettigheter i etterkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer