Google Nexus S

En reinspikka Google Android-mobil, men det er Samsung som har laget den.

SLIK GOOGLE MENTE DET: Samsung Nexus S er en så "rein" Android-opplevelse som det er mulig å få.
SLIK GOOGLE MENTE DET: Samsung Nexus S er en så "rein" Android-opplevelse som det er mulig å få. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endel Android-brukere vil være altfor godt kjent med at det ikke nødvendigvis er en smal sak å oppdatere operativsystemet på mobiltelefonen. Google har hatt enorm suksess med sitt smartmobilsystem, men ettersom det er én halvpart som står for programvaren (Google) og en annen som står bak maskinvaren (Samsung, HTC, Sony Ericsson og så videre) er det ikke alltid en får tilgang til oppdateringer så raskt som en kanskje ønsker.

Det skyldes først og fremst at mobilprodusentene skreddersyr Android-utgivelsene i forhold til akkurat den og den modellen, og når neste Android-oppdatering kommer må det skreddersys på ny. Noen mobilprodusenter lar simpelthen være å tilgjengeliggjøre oppdateringer for bestemte modeller, andre bruker god tid på å rulle ut neste versjon.

Ingenting ekstra

Én løsning er å kjøpe en "ren" Android-mobil. De finnes det ikke mange av, men Samsungs Nexus S er en av dem. Det er oppfølgeren til det som skulle bli Googles første og siste maskinvareprodukt - Google Nexus One - en mobiltelefon som aldri ble solgt i Norge gjennom offisielle kanaler.

Her finnes ikke ekstramateriale i form av spesialtilpassede hjemmeskjermer eller e-postklienter, her finnes bare Android. Nexus S har naturligvis også aller siste versjon av Android (versjon 2.3, også kjent som "Gingerbread"), og skal, fordi den er reinspikka Google, være fremst i køen når neste Android-oppdatering slippes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer