Google oppdaterer Android Wear

Gjør det mulig å bruke smartklokka uten mobilen.

ENDELIG SKJER DET NOE: Google er klar med den største Android Wear-oppdateringen på lenge. Foto: GOOGLE
ENDELIG SKJER DET NOE: Google er klar med den største Android Wear-oppdateringen på lenge. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare dager før Apple Watch kommer i salg, annonserer Google en ny oppdatering av sitt smartklokke-operativsystem, Android Wear.

Oppdateringen byr på en rekke nye funksjoner, som Wi-Fi-støtte, nye håndbevegelser og muligheten til å tegne emojier.

Fungerer over trådløsnett

Wi-Fi-støtte er en av de viktigste nyhetene, og åpner for at du kan bruke en Android Wear-klokke uten mobiltelefonen i nærheten.

- Så lenge din klokke er koblet til et trådløst nettverk, og telefonen din har en dataforbindelse (uansett hvor den er), vil du kunne motta varsler, sende meldinger og bruke alle dine favoritt-apper. Og hvis du glemmer mobilen din, kan du spørre klokka hvor den befinner seg, skriver Google i et blogginnlegg.

LES TEST: Moto 360 - den beste Android-klokka til nå

Bedre og enklere å bruke

Google introduserer også noen nyheter og forbedringer som gjør Android Wear-operativsystemet mer brukervennlig i våre øyne.

Mange Android Wear-klokker kommer med en alltid-på-funksjon som gjør det mulig å se hva klokka er selv om skjermen ikke er aktivert, for å spare strøm. I den nye oppdateringen utvides denne funksjonen til apper.

- Slik at de holder seg synlige så lenge du trenger dem, i stedet for at de forsvinner når du senker armen din, skriver Google.

LES OGSÅ: Slik er Android Wear

Frem til nå har man måttet åpne apper helt på nytt når skjermen har gått i svart. Tungvint om man for eksempel skal krysse av varer i en handleliste på butikken eller navigerer til en adresse med en kartapplikasjon.

Google oppdaterer Android Wear


Apper og kontakter skal også bli raskere å komme til. I stedet for å bla nedover funksjonslista for å så velge "Start...", trenger du bare å sveipe til siden for å veksle mellom de ulike funksjonene. Kommandoer er plassert for seg selv.

Har du ikke en ledig hånd å sjekke siste nytt med? Bare flikk håndleddet for å bla gjennom nyhetsstrømmen i stedet.

LES OGSÅ: Førsteinntrykk av Apple Watch

Svar med emojier

Google oppdaterer Android Wear


Og duger ikke de korte, forhåndsdefinerte svarene i meldinger og epost? Nå vil du kunne svare ved å tegne emojier.

Operativsystemet vil gjøre sitt beste for å tolke de, og dersom den ikke lykkes, vil du få opp en liste med de 25 mest populære smijefjesene, skriver nettstedet Digital Trends.

LES OGSÅ: Nå kjenner Android igjen håndskriften din

Ifølge Google vil oppdateringen bli tilgjengelig for Android Wear-klokker i løpet av de neste par ukene. LGs nye Watch Urbane skal være først ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer