Google Play Pass lansert i Norge

Hundrevis av spill og apper for en fast månedspris.

LANSERT: Nå er Googles Play Pass-tjeneste tilgjengelig i Norge, som gir deg tilgang på hundrevis av apper og spill mot et månedlig beløp. Foto: Pål Joakim Pollen
LANSERT: Nå er Googles Play Pass-tjeneste tilgjengelig i Norge, som gir deg tilgang på hundrevis av apper og spill mot et månedlig beløp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har Google lansert sin tjeneste, Play Pass, i Norge. Den kan i stor grad minne om Apples spilltjeneste, Apple Arcade, der du mot en månedlig pris får tilgang til hundrevis av spill, men der Googles variant også gir deg apper som ikke er spill - enten det dreier seg om fotoredigering, treningsapper, produktivitetsverktøy eller hva det måtte være.

Månedsprisen er 59 kroner, eller 355 kroner for et helt år, altså halv pris. Du kan prøve Play Pass gratis i én måned før du eventuelt må betale videre.

Her er noen av spillene som er inkludert i Play Pass-abonnementet. Foto: Google
Her er noen av spillene som er inkludert i Play Pass-abonnementet. Foto: Google Vis mer

Noe er «gratis» fra før

Mange av titlene du får tilgang på er apper/spill som ellers koster penger om du vil kjøpe dem stykkvis, men det er også en stor andel av dem som i utgangspunktet er gratis å laste ned via Play butikk.

Da er det imidlertid verdt å merke seg disse gratistitlene ikke vil inneholde reklame eller kjøp-i-appen slik du ville ha opplevd uten et Play pass-abonnement.

Kan deles med familien

Kjekt for dem som har satt opp Googles familiedelingsfunksjon er at et Play pass-abonnement også kan deles med resten av familien, altså inntil fem medlemmer.

Mer om den funksjonen kan du lese her:

Slik kommer du i gang

For å kjøpe et Play Pass-abonnement, åpner du Play Butikk på Android-enheten din og trykker på menyknappen øverst til venstre. Der finner du «Play Pass» som et menyvalg ganske høyt oppe.

Du finner Play Pass-menyvalget som etikett nummer tre på hovedmenyen i Play butikk (skjermbildet til høyre). Foto: Pål Joakim Pollen
Du finner Play Pass-menyvalget som etikett nummer tre på hovedmenyen i Play butikk (skjermbildet til høyre). Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om ikke du finner valget der, anbefaler vi at du «dreper» Play butikk-appen og starter den på nytt; det var vi nødt til på den ene av to telefoner vi prøvde med.

Skulle du heller ikke lykkes med det (Google har en tendens til å rulle ut slike ting over en liten tidsperiode), kan et triks være å søke opp en av appene som er inkludert i Play pass-abonnementet, der en infoboks viser deg at denne appen er inkludert i Play Pass og starte abonnement derfra. Reigns er for eksempel med i Play Pass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer