Chromecast Audio

Google skroter Chromecast Audio

Den geniale lydpucken er snart historie.

SKROTES: Google stanser produksjonen av Chromecast Audio. Foto: Google.
SKROTES: Google stanser produksjonen av Chromecast Audio. Foto: Google. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt tre år siden lanserte Google Chromecast Audio, men nå er det snart slutt. Google har nemlig besluttet å skrote den hendige «lydpucken» som gjør det mulig å spille av musikk trådløst på høyttalere med vanlig 3,5 mm lydinngang.

I en uttalelse til The Verge forklarer søkeselskapet årsaken til at de ikke lenger skal produsere Chromecast Audio.

– Produktporteføljen vår endres stadig, og nå har vi en rekke produkter som kundene kan benytte for å nyte musikk. Vi har derfor stanset produksjonen av våre Chromecast Audio-produkter. Vi vil fortsette å tilby støtte for Chromecast Audio-enheter slik at brukerne kan fortsette å nyte musikken deres, podkaster og mer.

Fortsatt tilgjengelig

Som The Verge påpeker, har ikke Google andre produkter som Chromecast Audio med sin standard lydkontakt, noe som vil si at det blir et hull i porteføljen til selskapet for denne typen produkter. Chromecast Ultra kjører HDMI.

Selv om Google stanser produksjonen, har du fortsatt muligheter til å skaffe deg flere Chromecast Audio-enheter. En rask titt på Prisjakt.no viser at flere norske nettbutikker har den på lager.

Noe av det beste med Chromecast Audio er den rimelige prisen, samt hvor lett den er i bruk og hvor funksjonsrikt produktet er. For eksempel kan man kringkaste høyoppløst lyd til flere Audio-enheter på samme nettverk direkte fra Google Home-appen.

Vi testet Chromecast Audio da produktet ble lansert, og totalt sett var vi storfornøyde med produktet. Vi trillet terningkast fem og trakk frem ting som hvor enkel den er i bruk og god app-støtte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer