Google sletter farlig innhold

Lastet ned uhumsk programvare? Google rydder opp for deg.

Google rydder nå opp og fjerner ondsinnet kode hos brukere som har lastet ned en eller flere av applikasjonene som ble trukket tilbake fra Android Market. Foto: Pål Joakim Olsen
Google rydder nå opp og fjerner ondsinnet kode hos brukere som har lastet ned en eller flere av applikasjonene som ble trukket tilbake fra Android Market. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På torsdag rapporterte DinSide om at Google trakk flere applikasjoner fra Android Market som viste seg å innholde ondsinnet kode.

Applikasjonene var laget slik at de fikk root-tilgang (administratorrettigheter) på telefonen slik at de derfor kunne hente ut alt innhold, inkludert telefonens unike IMEI-nummer og detaljer om eieren.

Google reagerte raskt - fem minutter etter at dette ble rapportert inn av Android Police, var applikasjonene fjernet, og i et blogginnlegg skriver Google nå at de automatisk har fjernet applikasjonene fra telefoner som har dem installert.

Men ikke bare det – Google sender også ut en sikkerhetsoppdatering til brukere som er rammet, og som fjerner eventuell kode programmet har lagt igjen selv etter å ha blitt avinstallert.

Er du blant de som får sikkerhetsoppdateringen, vil du få en epost fra android-market-support@google.com i løpet av 72 timer, og dernest vil applikasjonen "Android Market Security Tool March 2011" dyttes til telefonen din automatisk. Denne vil så sjekke telefonen og eventuelt fjerne ondsinnet kode uten at du trenger å gjøre noe som helst. I løpet av 24 timer vil du deretter få nok en epost med beskjed om at Google har fjernet programkode på telefonen din.

Med andre ord trenger du ikke å følge rådet vårt i den opprinnelige artikkelen, der vi foreslo at du burde nullstille telefonen til fabrikkinnstillingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer