Google-stemmegjenkjenning på norsk

Stemmesøket i Android forstår nå norsk – betyr det at Jelly Bean-oppgraderingen kan bli enda morsommere?

Android-stemmesøket lar deg nå søke på norsk.
Android-stemmesøket lar deg nå søke på norsk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Android-telefoner har du lenge hatt mulighet til å utføre Google-søk med stemmen, men til nå har det kun vært engelsk som har vært det aktuelle språket for oss nordmenn.

DinSide-leser Eldar tipset oss i dag om at det nå var mulig å "snakkesøke" på norsk på hans HTC One X, og jommen fungerte det ikke på vår Samsung Galaxy S III også. Dessverre for iPhone-brukere er ikke norsk blant de tilgjengelige språkene på iOS-versjonen av Google search riktig ennå.

Vi vet ikke helt når dette dukket opp, men det har i hvert fall kommet en eller annen gang siden mandag denne uka, ettersom en cachet side fra søndag av denne siden ikke inneholdt "Norwegian".

Slik bytter du

For å bytte til norsk, starter du først stemmesøket – enten ved å trykke på søkewidgeten (om du har en på hjemmeskjermen), trykke på søk-knappen (om telefonen din har en) eller holde menyknappen inne (= søk). Dernest må du trykke på mikrofonikonet.

Opp spretter en boks som ber deg snakke, men på denne boksen finner du også et skiftenøkkel-ikon. Trykk på det, og så kan du bytte til norsk språk. Eller svensk, for den saks skyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer