Google vet hvor du har vært

Via posisjonsloggen kan du se hvor du var når.

LOGG: Dersom posisjonsloggen er aktivert på telefonen din, kan du se på et kart hvor du har vært til en hver tid. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LOGG: Dersom posisjonsloggen er aktivert på telefonen din, kan du se på et kart hvor du har vært til en hver tid. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en Android-telefon er den koblet til Google-kontoen din, som brukes for å sjekke epost, laste ned apper, synkronisere kontakter og kalender eller bruke de øvrige Google-tjenestene.

Første gang du tok telefonen i bruk, ble du også spurt om du vil dele din posisjon med Googles tjenester.

Dette bruker Google både for å gi deg en bedre søkeopplevelse, men også mer relevante annonser i forhold til hvor du befinner deg. Sitter du i Drammen og søker på «restaurant», får du for eksempel opp et kart med restauranter i nærheten.

Også Googles «Nå»-tjeneste utnytter dette: For eksempel ved å gi deg værmelding der du er, eller beregne hvor lang tid det vil ta å kjøre til jobb – gitt trafikkbildet.

Les også: Google Nå – årets beste funksjon?

En annen ting du muligens takket ja til da du tok telefonen i bruk, er posisjonsloggen. For å sjekke om du har aktivert dette, kan du åpne Google Kart (Google Maps), gå inn på innstillinger og Google posisjonsinnstillinger. Dersom det står «På» under posisjonslogg, er denne aktivert.

Også for iOS

Også iOS-brukere kan aktivere posisjonsloggen slik at man senere kan se på et kart hvor man har vært. Dette gjør du ved først å laste ned Google Maps-appen fra App Store, trykke på det lille personikonet øverst til høyre, deretter på tannhjulet og så posisjonslogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer