Googles Android er bedre enn iPhone

KOMMENTAR: Jeg skjønte ikke hva jeg hadde savnet med iPhone før jeg testet Android.

Googles Android er bedre enn iPhone
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har jeg fått låne en Nexus One - Googles første mobiltelefon, som riktignok er laget av HTC, men som kjører Googles eget operativsystem, Android.

(For ordens skyld - den er ikke tilgjengelig i Norge ennå, og det finnes foreløpig ingen informasjon om når eller hvorvidt den kommer.)

Som iPhone-bruker har jeg vært veldig glad i epletelefonen min til nå, men det er først etter noen dager med Android at jeg innser at begrensningene Apple har gitt sin telefon faktisk er vesentlige.

Her er noen nøkkelmomenter for hvorfor jeg etter all sannsynlighet kommer til å velge en Android-basert telefon neste gang:

Multitasking - Muligheten for å kjøre flere programmer samtidig er svært begrenset på iPhone, der kun iTunes kan kjøre i bakgrunnen. På Android kan du spille musikk fra Spotify mens du surfer på nettet, eller være tilgjengelig på Skype, MSN og GTalk mens du gjør helt andre ting.

Les også: Digsby - alt på ett sted

I tillegg finnes det en rekke kjekke applikasjoner som kan kjøre i bakgrunnen. Eksempler er Gule Sider, som automatisk reagerer når noen ringer til deg slik at du får opp hvem som ringer dersom nummeret ikke er lagret i kontaktlista di. Locale er et annet kjekt program, som lar deg endre telefoninnstillingene basert på hendelser. På min telefon har jeg nå gjort det slik at telefonen automatisk setter seg på lydløs hvis jeg er hjemme (GPS) og klokka er mellom 23 og 05, eller hvis den er på kontoret (uavhengig av tidspunkt). Du kan også sette det opp slik at GPS og Bluetooth slår seg av når du har 20% batteri igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.