Googles nye funksjoner: Rettigheter og «Now on tap»

Skal gi deg full kontroll og ekstra informasjon om det du ser på mobilskjermen.

SMART: Googles nye Now on tap-funksjon gir deg ekstra informasjon om det du ser på skjermen fra før. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SMART: Googles nye Now on tap-funksjon gir deg ekstra informasjon om det du ser på skjermen fra før. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har vi fått inn Nexus 6P til test; en av de første telefonene som kommer med den nye Android-versjonen, Marshmallow. Vår vurdering kan du forvente over helga.

Den første nye funksjonen de nyeste Android-mobilene vil få tilgang på, er et helt nytt rettighetssystem:

Prinsippet er at du skal godkjenne én og én rettighet fremfor å takke ja til en haug av dem når du laster ned en app. Du står også fritt til å fjerne en rettighet i etterkant.

Doze-funksjonen sørger dessuten for at telefonen bruker mindre strøm når den ikke er i bruk, og Android har fått støtte for USB-C med enda raskere lading (laderen som følger med Nexus 6P er på 3A).

Dessuten har operativsystemet fått innebygd støtte for fingeravtrykksensorer slik at du kan bruke det til mer enn å låse opp telefonen.

Men det er «Now on tap» vi liker best

Vår favoritt er likevel det Google har kalt «Now on tap».

Vi har tidligere skrevet om den smarte Google Nå-funksjonen, som bare kjører i bakgrunnen og serverer deg relevant informasjon i løpet av dagen, enten det dreier seg om fotballresultater, at du er nødt til å dra for å rekke neste møte eller hva det måtte være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer