Googles nye sporingsapp

Nå kan du lokalisere Android-enheten på farten.

FINN MIN ANDROID: Med denne appen skal det bli enklere å spore opp telefonen hvis den forsvinner. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FINN MIN ANDROID: Med denne appen skal det bli enklere å spore opp telefonen hvis den forsvinner. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles Find My iPhone-lignende tjeneste, Android Device Manager, er nå tilgjengelig for nedlasting i Google Play-butikken.

Sporingstjenesten ble lansert i august, og gjør det mulig å spore opp, ringe, låse og slette innhold på stjålne Android-telefoner og nettbrett.

Les også: Slik sikrer du Android-mobilen mot tyveri

For deg med flere enheter

Frem til nå har Android Enhetsbehandling, som er det norske navnet, kun vært tilgjengelig via nettleseren, fra adressen https://www.google.com/android/devicemanager.

Med den nye appen kan du utføre nøyaktig de samme oppgavene. På et kart kan du se hvor enhetene dine befinner seg, hvor de sist ble lokalisert og brukt, og så kan du gjøre de ulike sikringstiltakene nevnt over.

Hvis du har mistet telefonen vil det naturligvis ikke hjelpe at du har appen installert, da du uansett må spore den opp fra et annet sted. Men har du flere enheter, både mobil og nettbrett, kan det komme godt med.

Du kan, og bør, for øvrig skru på sporingstjenesten ved å gå til Innstillinger > Sikkerhet > Enhetsadministratorer, og sørge for at Android Device Manager er skrudd på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer