Navigasjon med egen stemme i Waze:

GPS-appen som lar deg bruke din egen stemme til navigasjon

Morsom vri i appen Google kjøpte.

NY FUNKSJON: Waze er en GPS-app med mange smarte funksjoner. Den siste er muligheten til å spille inn en egen stemme til navigasjonen. Foto: Pål Joakim Pollen
NY FUNKSJON: Waze er en GPS-app med mange smarte funksjoner. Den siste er muligheten til å spille inn en egen stemme til navigasjonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i 2010 skrev vi om Waze for første gang. Den sosiale GPS-tjenesten skulle hjelpe deg å kjøre optimal vei fordi den hentet inn informasjon om hastighet og den slags fra andre Waze-brukere.

Samtidig var det enkelt for Waze-brukere å rapportere inn trafikkuhell, køer, hull i asfalten, politikontroller og annet, til hjelp for andre «Wazere».

Kartet var ikke allverden til å begynne med, så også her har brukerne bistått underveis med å tegne opp kartet ved å kjøre rundt.

Kjøpt opp av Google

Trafikkinformasjon fikk man ikke på plass i Google Maps før i 2012, så her var Waze tidlig ute.

I 2013 la Google en millard dollar på bordet og kjøpte opp den israelske tjenesten, men den lever stadig for seg selv og oppdateres titt og ofte med nye funksjoner.

Samtidig kan det se ut til at Google Maps-appen nyttiggjør seg av Waze-brukere, både hva gjelder trafikkhastighet, men også når det gjelder rapporter om uhell, veiarbeid og lignende.

Waze har mange artige funksjoner. Blant annet kan du se kontaktene dine som bruker Waze på kartet når du er ute og kjører, du kan få opp bensinpriser i nærheten, appen viser fartsgrenser og gir deg muligheten til enkelt å styre musikkavspilling direkte fra den samme appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer