Gratis bøker på nytt nettsted

Den USA-baserte mediagiganten Time Warner har kjøpt deler av selskapet Bookface.com. Nå tilbyr nettstedet deg muligheten til å lese komplette bøker på Internett – helt gratis. Men det ligger også andre tanker bak ideen.

Gratis bøker på nytt nettsted
Publisert

Bokbransjen er en av seksjonene i mediaverdenen som har holdt mest på sin tradisjonelle distribusjonsform. Nå må også forlagshusene begynne å tenke nytt, ettersom tilbud om elektroniske bøker blir mer og mer vanlige. Siste skudd på stammen er Bookface.com, hvor Time Warner Trade Publishing, en del av Time Warner-imperiet, altså har kjøpt seg inn.

Fredag ble nettstedet Bookface.com lansert, og en rekke større forlag skal legge ut utvalgte bøker i full lengde. Blant disse forlagene finner du HarperCollins, Penguin Putnam, St. Martins Press og Time Warner Trade Publishing.

Nettstedet tilbyr bøkene på en sikker plattform som ikke bare gir deg muligheten til å lese bøkene på en nettleser, men også til å merke av spesielle seksjoner, sette inn bokmerker og ta notater.

Baktanker

Men Bookface og forlagene gjør selvsagt ikke dette bare for å være snille mot oss leserne. De er derimot sikre på at interesserte lesere maksimum vil lese noen få kapitler på nettet, før de velger å laste ned eller kjøpe boken. Bookface er del av et samarbeidsprogram med Amazon.com, og det ligger en ”buy it”-lenke på sidene til Bookface som fører deg videre til Amazon sine sider. Der kan du få kjøpt boken du akkurat har rukket å bli interessert i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer