Gratis epost – billig!

Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men gratis epost er ikke så gratis som du tror. DinSide Data har sett nærmere på fire løsninger som kan gi deg – så godt som – gratis epost.

Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Publisert

Når man snakker om gratis epost, dreier det seg stort sett om web-baserte tjenester som Hotmail, Rocketmail og lignende. Ulempen med disse er imidlertid at du må sitte oppkoblet mot Internett for å bruke dem, enten du skal lese eller skrive meldinger. Dermed løper tellerskrittene, og tilbudet blir langt fra gratis likevel.

For å unngå dette kan du selvsagt skrive i en tekstbehandler, koble deg opp mot epost-tjenesten, og til slutt bruke klipp og lim. Kanskje litt slitsomt i lengden? Vi har sett på alternativer som sparer deg for både tid og penger.

Epost til hele familien

Alle som kjøper et Internett-abonnement, får med minst én epost-konto. Noen leverandører tilbyr flere kontoer på samme abonnement, andre ikke. Da kan det fort bli problemer når både mamma, pappa, lillesøster og lillebror skal ha egen epost-konto.

Før ville det vært greit, for da ville ikke de minste hatt noen å skrive til. Nå har imidlertid venner og venninner epost også. Mye tid (og dermed tellerskritt) går med foran PCen for å skrive meldinger til kompisen over gata...

Raskere enn web

De fire forskjellige epost-løsningene vi har sett på, bruker alle POP3 (Post Office Protocol, Version 3) og SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), istedenfor web-baserte løsninger. Dermed krever sending og mottak av epost bare en kjapp oppkopling mot Internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer