Gratis lagring på Internett

Det finnes mange muligheter for lagring av data på Internett. Noen koster penger, mange er gratis. Her er en oversikt over de beste gratistilbudene.

Publisert

Etter hvert som prisen på harddisker er gått ned og tilgangen på Internett er blitt bedre, har nye muligheter dukket opp. Mange firmaer tilbyr nå gratis lagringsplass på Internett.

Disse tilbudene er ikke beregnet for lagring av store mengder data. Hovedsaken er å bruke lagringsplassen som fellesområde for deg og familie eller venner. Etter at du kommer hjem fra ferie, kan du f.eks. laste opp bilder som familie og venner kan kikke på direkte på sin egen PC.

I tillegg er det mulig å bruke området til sikkerhetskopiering av filer som er viktige for deg, men som ikke inneholder "hemmelig" informasjon. Da slipper du å bekymre deg for at disse filene skal bli borte hvis PCen krasjer e.l. Det er imidlertid begrenset hvor mye plass du kan få, så du kan ikke regne med å ta full sikkerhetskopiering av hele maskinen.

Store variasjoner

Det finnes utrolig mange tilbud, og omtrent like mange variasjoner i hva du blir tilbudt. F.eks. kan du få 10 MB lagringsplass fra en leverandør, mens en annen er villig til å tilby deg opp til 300 MB!

Her må du være oppmerksom, for selv om de reklamerer med 300 MB, fant vi ut dette er en sannhet med modifikasjoner. Siden alle disse tjenestene er reklamebasert, betyr det at jo mer kategorisert og filtrert reklamen er, jo mer penger får selskapet bak. Det betyr at noen er villige til å gi deg mer lagringsplass dersom du kommer med detaljer om din Internett-bruk og annen informasjon om deg og dine vaner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer