Gratis mobil-TV på PC

MINITEST: En PC og en liten USB-dings er alt du trenger for å ta inn mobile TV-sendinger.

Gratis mobil-TV på PC
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått med deg at Norge, som første europeiske land, har fått mobil-TV? Såkalte DMB-sendere bygges nå ut i Oslo-området, og det meldes om brukbar dekning i en radius på 3-4 mil fra sentrum.

Vi er med andre ord helt i startgropa, men hvis resultatene fra prøveperioden (som strekker seg til 2011) er positive, kan det kanskje bli mobil-TV for hele befolkningen om noen år.

Gratis

Den største fordelen med DMB-kringkastingen er at TV-signalene er gratis å ta i mot og se på. Du slipper altså TV-lisensen, og du slipper å tenke på datatrafikk via mobilnettet. Signalene holder seg også jevnt selv om du beveger deg i høye hastigheter, for eksempel på tog eller i bil.

Per dags dato er det disse seks kanalene som ligger fritt tilgjengelig i DMB-nettet: NRK1, NRK2, NRK3, TV3, TV2, og TV2 Nyhetskanalen. I tillegg får du 21 DAB radiokanaler fra NRK og P4.

Få mottakere på markedet

Det eneste du trenger er en mobiltelefon eller lommespiller med DMB-mottaker. Har du ikke det, sier du? Vel du er ikke alene - for det er ikke så mange enheter som har denne foreløpig, men det kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.