Gratis mobil-TV på PC

MINITEST: En PC og en liten USB-dings er alt du trenger for å ta inn mobile TV-sendinger.

Gratis mobil-TV på PC
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått med deg at Norge, som første europeiske land, har fått mobil-TV? Såkalte DMB-sendere bygges nå ut i Oslo-området, og det meldes om brukbar dekning i en radius på 3-4 mil fra sentrum.

Vi er med andre ord helt i startgropa, men hvis resultatene fra prøveperioden (som strekker seg til 2011) er positive, kan det kanskje bli mobil-TV for hele befolkningen om noen år.

Gratis

Den største fordelen med DMB-kringkastingen er at TV-signalene er gratis å ta i mot og se på. Du slipper altså TV-lisensen, og du slipper å tenke på datatrafikk via mobilnettet. Signalene holder seg også jevnt selv om du beveger deg i høye hastigheter, for eksempel på tog eller i bil.

Per dags dato er det disse seks kanalene som ligger fritt tilgjengelig i DMB-nettet: NRK1, NRK2, NRK3, TV3, TV2, og TV2 Nyhetskanalen. I tillegg får du 21 DAB radiokanaler fra NRK og P4.

Få mottakere på markedet

Det eneste du trenger er en mobiltelefon eller lommespiller med DMB-mottaker. Har du ikke det, sier du? Vel du er ikke alene - for det er ikke så mange enheter som har denne foreløpig, men det kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer