Nytt Apple-patent

Gruppeselfie på avstand

Smittefri måte å ta bilder sammen på.

SYNTETISK GRUPPESELFIE: Apple har fått godkjent et patent på en funksjon som lar deg sette sammen selfier til en gruppeselfie. Foto: Apple
SYNTETISK GRUPPESELFIE: Apple har fått godkjent et patent på en funksjon som lar deg sette sammen selfier til en gruppeselfie. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du litt ukomfortabel med å ta gruppeselfier om dagen? I sosialdistanseringens tid har det blitt færre av dem.

Apple har nylig fått godkjent et patent som tar sikte på å løse hele utfordringen med at vi må holde avstand. Dersom det blir en realitet, kan du nemlig ta gruppebilder uten å måtte stå i nærheten av hverandre, skriver Protocol.

Ifølge patentsøknaden, som først ble omtalt av Patently Apple, beskrives det som en «syntetisk gruppeselfie» hvor en Apple-bruker kan invitere andre til å ta en selfie, og så vil programvaren sette sammen alle i et felles bilde.

Selfien kan være både stillbilder og video, og det er også lagt opp til at man eksempelvis vil kunne redigere gruppeselfien i ettertid og bytte plassering på folk om man ønsker.

Viser snart frem iOS 14

The Verge påpeker dog at Apple-pantentet ikke er laget i forbindelse med coronapandemien. Selskapet sendte inn en søknad allerede i 2018, men det ble først godkjent den 2. juni i år.

Timingen kunne dog ikke vært mer passende. Om eller når det eventuelt dukker opp, det gjenstår selvfølgelig å se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer