Nattmodus

Guide: Slik aktiverer du nattmodus på dingsene dine

Kan både spare strøm og være snillere mot øynene dine.

NATTMODUS: Flere og flere enheter støtter nattmodus som er litt mer skånsom mot øynene. Foto. Martin Kynningsrud Størbu
NATTMODUS: Flere og flere enheter støtter nattmodus som er litt mer skånsom mot øynene. Foto. Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Visste du at det var mulig å aktivere mørkt tema på enhetene dine? Såkalt nattmodus, som bytter ut de lyse fargene med mørke, blir mer og mer vanlig på operativsystemer som Windows 10 og macOS, mobiltelefoner, men også apper og andre dingser.

Mest utbytte av nattmodus får du, som navnet tilsier, om natten og når det er mørkt ute. Den svarte temaet med hvit tekst er mer skånsom mot øynene dine, og det kan også påvirke batteritiden i positiv grad hvis du har en enhet med OLED-skjerm. iPhone Xs og Galaxy S10 er noen av mange smarttelefoner med slik skjerm.

Vi har undersøkt hvilke operativsystem, mobiltelefoner, apper og andre dingser som støtter nattmodus, og har samlet dem i denne guiden. For begrensningens skyld har vi valgt å gå for de mest populære appene som støtter nattmodus.

Ønsker du å finne ut om appene du bruker støtter denne modien, anbefaler vi at du sjekker innstillingene i appene. Del gjerne tips til apper og dingser som vi ikke har nevnt i denne guiden.

Windows 10

Som standard er Windows 10 satt til lys modus, men det er ganske enkelt å bytte til mørk. Det gjør du under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer