Ha-på-dingser til å smykke seg med

Mote møter teknologi i en ny serie «wearables» fra Cuff.

Dette er ikke hva du tror det er. Eller, jo, det er smykker, men de er også smarte smykker. Foto: CUFF
Dette er ikke hva du tror det er. Eller, jo, det er smykker, men de er også smarte smykker. Foto: CUFF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye teknotrenden wearables, ha-på-dingser, er på full fremmarsj, og det slippes produkter i øst og vest. Felles for nesten alle er imidlertid at de ikke ser spesielt lekre ut. En del er kule nok, men ikke mange vil vinne designpriser.

Veldig mange er dessuten myntet på et maskulint publikum. Bare se på den nye stålvarianten av smartklokka Pebble.

Kanskje er det årsaken til at produktene enn så lenge bare kjøpes av de såkalte entusiastene (les: nerdene). Det er gjengs oppfatning om at bransjen er nødt til å tenke mer form og ikke bare funksjon for at ha-på-dingsene skal bli allemannseie.

Det mener i hvert fall et nytt startup-selskap kalt Cuff, som har akkurat lansert en ny kolleksjon med wearables som er laget for å være noe du faktisk ønsker å ha på deg. Og med du menes først og fremst damene.

Les også: Årets store teknotrend - nyttig eller bare hype?

Smarte, stilige smykker

Ha-på-dingser til å smykke seg med


Kolleksjonen består av en rekke armbånd, halskjeder og nøkkelringer i forskjellige materialer og design. Og de er ikke bare for damer, det finnes også noe for herrene.

Hvert smykke fungerer som et «personlig beskyttelses- og varslingssystem», som skal la deg varsle dine nærmeste om du er i trøbbel - og omvendt - uten at man skal måtte ta opp telefonen, ifølge PC Mag.

I appen kan andre se hvor du befinner deg på et kart. Foto: CUFF
I appen kan andre se hvor du befinner deg på et kart. Foto: CUFF Vis mer


Selve hjertet i Cuff-systemet er en liten, svart og vanntett trådløs dings kalt CuffLinc, som plasseres i de forskjellige smykkene og som kobles opp mot telefonen din for å sende og motta varsler til andre.

Med en tilhørende Cuff-app til mobilen kan du invitere din familie og nære venner til å motta meldinger når du trenger hjelp. For å varsle nettverket ditt, trenger du bare å trykke på CuffLinc-senderen én gang.

Når du gjør det, vil andre som også har et Cuff-smykke kjenne en vibrering. Hvis de ikke har en Cuff, vil de bare få en melding i mobilappen med informasjon om hvor du befinner deg og lignende.

Ifølge TechHive kan du konfigurere opptil fem ulike trykk (to trykk, tre trykk og så videre) til ulike formål utover bare SOS-funksjonalitet, for eksempel til å varsle samboeren din om at du er på vei hjem eller å gi beskjed til datteren din om at hun må sjekke telefonen sin fordi du prøver å komme i kontakt.

Les også: Armbåndet som viser tekstmeldingene dine

Vil redde deg fra en dårlig date

Funksjonaliteten til smartsmykkene er ganske begrenset nå i starten, men tanken er å kunne legge til flere funksjoner senere, som for eksempel sporing av aktivitet og søvn og muligheten til å få sin egen telefon til å ringe om man er på en dårlige første-date.

Selve CuffLinc-komponenten trenger ikke å lades opp, men må byttes ut en gang i året. CuffLinc-komponenten koster 30 dollar (180 kroner), og smykkene koster fra 50 til 150 dollar (300 til 900 kroner). De kan forhåndsbestilles allerede nå, men vil ikke bli leveringsklare før mot slutten av året.

Dessverre ser det ikke ut til at man kan kjøpe de fra Norge - enn så lenge. Les mer på produsentens nettside.

Les også: Dash kan bli verdens smarteste ørepropper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer