Hackere kan få full kontroll over mobilen din

Skadevaren selges for 30 dollar på det mørke nettet.

SKADEVARE: Sikkerhetsselskapet Check Point advarer mot en skadevare som kan få tilgang til nesten alt på mobilen din. Foto: NTB/Shutterstock
SKADEVARE: Sikkerhetsselskapet Check Point advarer mot en skadevare som kan få tilgang til nesten alt på mobilen din. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Sikkerhetsselskapet Check Point advarer mot en ny skadevare, kalt Rogue, som gjør det mulig for angripere å ta over mobilen din og få tilgang til innhold som bilder, kontakter og meldinger.

Ifølge rapporten er skadevaren vanskelig å oppdage fordi den skjuler seg som en legitim Google-tjeneste.

Advarer

Check Point skriver at verktøyet, som gir hackere tilgang til så å si alt på en Android-enhet, selges på det mørke nettet. Prisen skal ikke være mer enn 30 dollar, drøyt 250 norske kroner.

– Mobile skadevareleverandører blir langt mer ressurssterke på det mørke nettet. Forskningen vår gir oss et innblikk i det mørke nettets galskap: hvordan skadelig programvare utvikler seg, og hvor vanskelig det nå er å spore, klassifisere og beskytte mot dem på en effektiv måte, sier Yanvi Balmas, leder for kyberforskning ved Check Point, i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Videre er det en slags sammenheng mellom dette «gale» undergrunnsmarkedet og den virkelige verden. Det er veldig enkelt å vri ting rundt og lage «falske produkter». Dette skaper naturlig mye støy, og problemet er at det kan forvirre sikkerhetsleverandører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer