Hackere kan få full kontroll over mobilen din

Skadevaren selges for 30 dollar på det mørke nettet.

SKADEVARE: Sikkerhetsselskapet Check Point advarer mot en skadevare som kan få tilgang til nesten alt på mobilen din. Foto: NTB/Shutterstock
SKADEVARE: Sikkerhetsselskapet Check Point advarer mot en skadevare som kan få tilgang til nesten alt på mobilen din. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Sikkerhetsselskapet Check Point advarer mot en ny skadevare, kalt Rogue, som gjør det mulig for angripere å ta over mobilen din og få tilgang til innhold som bilder, kontakter og meldinger.

Ifølge rapporten er skadevaren vanskelig å oppdage fordi den skjuler seg som en legitim Google-tjeneste.

Advarer

Check Point skriver at verktøyet, som gir hackere tilgang til så å si alt på en Android-enhet, selges på det mørke nettet. Prisen skal ikke være mer enn 30 dollar, drøyt 250 norske kroner.

– Mobile skadevareleverandører blir langt mer ressurssterke på det mørke nettet. Forskningen vår gir oss et innblikk i det mørke nettets galskap: hvordan skadelig programvare utvikler seg, og hvor vanskelig det nå er å spore, klassifisere og beskytte mot dem på en effektiv måte, sier Yanvi Balmas, leder for kyberforskning ved Check Point, i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Videre er det en slags sammenheng mellom dette «gale» undergrunnsmarkedet og den virkelige verden. Det er veldig enkelt å vri ting rundt og lage «falske produkter». Dette skaper naturlig mye støy, og problemet er at det kan forvirre sikkerhetsleverandører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.