Rask oppgradering av iOS 12

Halvparten av alle iOS-brukere har oppgradert til nyeste versjon

Det går mye kjappere enn med iOS 11, som var rammet av mange feil.

SKJERMTID: En av de store nyhetene i iOS 12 er en funksjon som viser deg nøyaktig hvor mye tid du bruker på iPhonen din. Foto: Kirsti Østvang
SKJERMTID: En av de store nyhetene i iOS 12 er en funksjon som viser deg nøyaktig hvor mye tid du bruker på iPhonen din. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Det har ikke gått en måned siden Apple lanserte høstens store oppdatering til iPhone og iPad, iOS 12, og allerede har over halvparten av alle iOS-brukere installert den nye versjonen på sine enheter, melder selskapet selv på sine utviklernettsider.

Det er mye raskere oppgraderingstakt sammenlignet med forrige versjon iOS 11.

Ifølge The Verge tok det 48 dager før halvparten av alle iOS-brukere hadde oppdatert til iOS 11, mens med iOS 12 tok det 23 dager.

Nå tør flere å oppdatere

Den forrige iOS-versjonen var plaget av usedvanlig mange feil, deriblant en del sikkerhetshull, feil med autokorrektur-funskjonen, mikrofon-trøbbel, tredjepartsskjermer som ikke fungerte og så videre.

Det bidro nok til at folk ventet med å oppdatere.

Alle problemene gjorde faktisk at Apple i iOS 12 valgte å fokusere på feilretting og å gjøre operativsystemet mer stabilt som en av nyhetene.

Dårligere stilt for Android-brukere

Om de ferske oppdateringstallene fra Apple er bra eller dårlige, kommer an på.

For sammenligningens skyld hadde 19,2 prosent av alle Android-brukere oppdatert til versjon 8.0 Oreo, som ble lansert 17. august 2017, hele 403 dager etter at oppdateringen ble gjort tilgjengelig, ifølge The Verge.

Tallene for nyeste versjon, Android Pie, har Google ennå ikke offentliggjort.

Grunnen til at det er så stor forskjell mellom Apple og Google i denne sammenhengen er at Apple kan dytte ut sin egen oppdatering til iOS-brukere, mens Google er avhengig av at mobilprodusenter og -operatører gjør endringer og tilpasninger til Android-oppdateringene før brukerne kan laste dem ned. Dermed tar det lang tid før nye Android-oppdateringer blir tilgjengelig, om de i det hele tatt blir det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer