Håndholdt PC på størrelse med et kredittkort

Synes du en vanlig håndholdt datamaskin er for stor og klumpet til å holde rede på avtaler og telefonnumre? Da kan Xircom Rex være tingen for deg. Selv om den er like liten som et kredittkort, gjør den mye av det samme som andre håndholdte datamaskiner.

Håndholdt PC på størrelse med et kredittkort
Publisert

Dette må være den minste PDA (personlig digital assistent) på markedet i dag. Xircom Rex 5001 er så liten at andre håndholdte datamaskiner faktisk virker store og klumpete. Rex har begrensede muligheter, men kan allikevel være et produkt som gir mange brukere akkurat det de trenger.

Mangler trykkfølsom skjerm

Rex har ikke trykkfølsom skjerm, slik tilfellet er for de fleste andre PDAer. All manøvrering skjer med seks knapper som er plassert ved siden av vinduet. Disse knappene er enkle å bruke, og de er laget slik at det blir svært intuitivt å benytte dem.

Det mest negative med at Rex verken har trykkfølsom skjerm eller tastatur, er at det blir vanskelig å skrive på den. Du må nemlig flytte markøren på skjermen fra bokstav til bokstav, og trykk på en bekreftelsestast for å skrive hver enkelt bokstav. Og naturligvis mangler dette tastaturet norske tegn!

Ikke så liten allikevel

Xircom Rex har faktisk såpass mye som 512 KB internminne. Selv om dette er forholdsvis lite sammenlignet med de fleste andre PDAer (Palm III har 2 MB, Psion 5 har 8 MB), er det allikevel nok til å gi plass til ganske mye informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer