Handspring Treo 180

Denne mye forhåndsomtalte dingsen er den første ekte kombinasjonen av en PDA og en mobiltelefon. Vi har ventet lenge på å få teste saken, og her er våre inntrykk.

Publisert

Vi har de senere årene sett flere forsøk på å kombinere PDAer og mobiltelefoner, noen mer vellykkede enn andre. Nokia har hatt stor suksess med 9000-serien, Motorola har sin Accompli, og de fleste vanlige PDAer kan gjøres om til mobiltelefoner via diverse tilleggsmoduler.

Handspring valgte en litt annen metode enn de andre produsentene. I stedet for å legge mobilfuksjonalitet oppå en PDA – eller omvendt - designet de en hybrid fra grunnen av, med hensikt å kombinere det beste fra to verdener.

Vi har vært noe skeptiske til nyvinningen. Kan Handspring, godt kjent for sine Palm-baserte PDAer, virkelig lage en god mobiltelefon?

Mindre enn ventet

Spenningen var naturligvis stor da vi mottok pakken med Treo 180. For å friske opp minnet – PDAfonen finnes i to utgaver, én med tastatur og én med grafitti-område for innføring av tekst. Vi syntes tastaturversjonen var mest spennende, og det er denne vi har testet.

Inne i pakken finner du altså selve Treo-enheten, laderkabel, USB-kabel for synkronisering, handsfree-sett og en CD med programvare.

Treo er mindre enn vi fryktet. Den er så absolutt mindre enn andre Palm-baserte PDAer, og bare litt større enn en gjennomsnittlig mobiltelefon. Vi er vant til å gå med mobiltelefon i bukselommen, og stiller følgelig visse krav til størrelse og vekt. Treo oppfyller disse nesten, den er bredere og litt mer klumpete enn vår kjære Ericsson T39, men absolutt holdbar. Vekten er på 148 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer