Nødanrop (SOS) på iPhone

Har din iPhone plutselig ringt 112? Dette må du vite om Apples SOS-funksjon

Innebygd funksjon for å ringe nødetater.

DENNE BØR DU VITE OM: Med IOS 11 introduserte apple en ny funksjon. En funksjon du burde vite om. Både for å kunne bruke den, men også for å unngå en unødvendig telefon til politiet. Video: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet aldri når du havner i en nødsituasjon. Skulle det skje, er det best å være forberedt.

I iOS 11 introduserte Apple en funksjon som skulle gjøre det enkelt å komme i kontakt med politi, brannvesen eller ambulanse.

Funksjonen kalles Nødanrop (SOS), og fra innstillingene kan du sette den opp til å automatisk ringe nødetatene i landet du befinner deg i når du skulle trenge det.

Det er det som er så kjekt - du trenger ikke gå rundt og pugge ulike nødnummere (selv om du selvsagt burde kunne de norske), for det tar mobilen seg av.

Noe annet lurt at iPhone også sender en tekstmelding med den nåværende posisjonen din til nødkontaktene du har satt opp i Nødinfo-fanen i Helse-appen til Apple.

Slik aktiverer du Nødanrop

Det er veldig enkelt å utløse Nødanrop (SOS) på din iPhone. Faktisk trenger du ikke se på telefonen i det hele tatt. I noen situasjoner, når du for eksempel ikke har mulighet til å bevege på deg, kan det komme svært godt med.

Har du iPhone 8 eller nyere er det bare å trykke og holde sideknappen og én av volumknappene inne.

Har du iPhone 7 eller tidligere må du trykke raskt på sideknappen fem ganger. Dette fungerer også på iPhone 8 eller nyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer