Fitbit kjøper Pebble og legger ned produksjonen

Har du bestilt en ny Pebble-klokke vil du ikke få den

…men heldigvis får du pengene tilbake fra Kickstarter.

KOMMER ALDRI: De nye Pebble-smartklokkene og den lille musikkspilleren vil aldri se dagens lys. Foto: Pebble
KOMMER ALDRI: De nye Pebble-smartklokkene og den lille musikkspilleren vil aldri se dagens lys. Foto: Pebble Vis mer
Publisert

I 2012 ble smartklokka Pebble lansert som et folkefinansieringsprosjekt på Kickstarter. Året senere kom produktet i butikkene og ble utsolgt i den amerikanske Best Buy-kjeden i løpet av fem dager.

Oppfølgeren Pebble Time ble også en stor suksess på Kickstarter i 2015. Det er tidenes mest innbringende Kickstarter-prosjekt, der brukerne spyttet i over 20 millioner dollar til utviklingen av produktet.

Og tidligere i år var det duket for oppfølgere både til den originale Pebble-klokka og Pebble Time, samt Pebble Core; en liten musikkspiller med Spotify-støtte fremfor lokalt lagrede filer. Kickstarter-brukerne svarte med 12 millioner dollar.

Av de fire mest finansierte prosjektene på Kickstarter, er tre av dem Pebble-produkter.

Full stopp

Fitbit, kjent for sine aktivitetsarmbånd, har kjøpt opp Pebbles nøkkelressurser og intellektuelle eiendeler, men Pebble vil ikke fortsette som et selvstendig selskap.

Er du blant dem som har backet de nye Pebble-produktene på Kickstarter, vil du aldri få dem. Pebble har riktignok sendt ut noen Pebble 2-enheter, men Pebble Time 2 og Pebble Core vil aldri se dagens lys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.