De glemte mobiluttrykkene

Har du lastet ned noen polyfoniske ringelyder i det siste?

Hot or not? Her er mobiluttrykkene og trendene de fleste av oss hadde et forhold til for noen år siden, men som med stor sannsynlighet har gått i glemmeboken.

NOSTALGISK GJENSYN: Nokia 3310 ble relansert under <a target="_top" href="http://www.dinside.no/mwc2017">mobilmessen i Barcolona i februar</a>, og den er straks i norske butikker. Det bringer tilbake en rekke minner som vi deler med dere i denne artikkelen. Foto: Nokia
NOSTALGISK GJENSYN: Nokia 3310 ble relansert under <a target="_top" href="http://www.dinside.no/mwc2017">mobilmessen i Barcolona i februar</a>, og den er straks i norske butikker. Det bringer tilbake en rekke minner som vi deler med dere i denne artikkelen. Foto: Nokia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At teknologien utvikler seg i høyt tempo, er en påstand som definitivt holder vann i mobilverdenen. Det er lett å glemme at det kun er 10 år siden de første smartmobilene dukket opp, og for 20 år siden var det nesten bare entusiastene og businessfolk som gikk på gaten med noe mursteinaktig og antennebefengt mot øret.

Hva gjorde man egentlig før mobilen kom, hver gang man hadde noen tomme minutter å slå ihjel?

Vi overlater til dere lesere å svare på det retoriske spørsmålet, i debattfeltet nederst i denne artikkelen. Og mens du funderer på svaret, kan du kose deg med denne listen over mobiluttrykk og trender du mest sannsynlig ikke har viet en tanke de siste årene.

#1: Nedlastbare ringetoner

Året er 1998 og Nokia har nettopp gjort det mulig å laste ned ringetoner til enkelte av mobiltelefonene deres. Du sendte bare en SMS til en tilbyder, som deretter overførte den nødvendige pling-plong-koden til mobilen din. Løsningen ble raskt en gigantsuksess, og bidro sterkt til at Nokia befestet sin posisjon som mobilverdenens nummer 1. Annonsene fant du i magasiner og blader, og mange tjente seg rike på raske penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer