Har du sendt mange SMS i dag?

Da bør du lese dette.

FARLIG: Meldinger som tikker inn på mobilen din kan bli kostbart. Men Trivicell hevder å overholde reglene.  Foto: Colourbox
FARLIG: Meldinger som tikker inn på mobilen din kan bli kostbart. Men Trivicell hevder å overholde reglene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skriver du hundrevis av SMS-er til dagen, kan det få alvorlige konsekvenser, melder Berlingske.dk. Flere års overforbruk kan føre til slitasjegikt, ifølge en av Danmarks fremste håndkirurger.

Les også: Så farlig er mobilen din

Kan ramme mange

- På kort sikt handler det om smertefull overbelastning. Flere år med overforbruk kan imidlertid gi kronisk slitasjegikt.

Det sier håndkirurg Torben Bæk Hansen, leder ved Ortopædkirurgisk Klinik på Regionshospitalet i Holstebro, til den danske gratisavisen Urban.

Ifølge tall fra en Gallup-undersøkelse sender 60 prosent av dansker mellom 13-24 år over 300 tekstmeldinger daglig.

Men selv om det er billigere å tekste kan dagens unge måtte betale dyrt senere. Overaktive tommeltotter kan føre til ømhet og smerter – og på lengre sikt – gikt.

- I verste fall har vi om 15 år en hel generasjon med slitasjegikt i tomlene, sier Bæk Hansen.

Les også: Barn utbrente av mobilen

- Slutt med det!

Han understreker at hans spådommer kun bør anses som «kvalifisert gjetting», da mobilteknologien ennå er for ung til at det er mulig å trekke endelige konklusjoner om langtidsvirkningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer