Har du sendt mange SMS i dag?

Da bør du lese dette.

FARLIG: Meldinger som tikker inn på mobilen din kan bli kostbart. Men Trivicell hevder å overholde reglene.  Foto: Colourbox
FARLIG: Meldinger som tikker inn på mobilen din kan bli kostbart. Men Trivicell hevder å overholde reglene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skriver du hundrevis av SMS-er til dagen, kan det få alvorlige konsekvenser, melder Berlingske.dk. Flere års overforbruk kan føre til slitasjegikt, ifølge en av Danmarks fremste håndkirurger.

Les også: Så farlig er mobilen din

Kan ramme mange

- På kort sikt handler det om smertefull overbelastning. Flere år med overforbruk kan imidlertid gi kronisk slitasjegikt.

Det sier håndkirurg Torben Bæk Hansen, leder ved Ortopædkirurgisk Klinik på Regionshospitalet i Holstebro, til den danske gratisavisen Urban.

Ifølge tall fra en Gallup-undersøkelse sender 60 prosent av dansker mellom 13-24 år over 300 tekstmeldinger daglig.

Men selv om det er billigere å tekste kan dagens unge måtte betale dyrt senere. Overaktive tommeltotter kan føre til ømhet og smerter – og på lengre sikt – gikt.

- I verste fall har vi om 15 år en hel generasjon med slitasjegikt i tomlene, sier Bæk Hansen.

Les også: Barn utbrente av mobilen

- Slutt med det!

Han understreker at hans spådommer kun bør anses som «kvalifisert gjetting», da mobilteknologien ennå er for ung til at det er mulig å trekke endelige konklusjoner om langtidsvirkningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.