Har du SMS-skulder?

Ivrige tekstere kan få problemer. Sjekk om du er i faresonen.

Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble det satt ny rekord i SMS. Sonja Kristiansen (21) fra Stavanger satte ikke bare ny norgesrekord, men også ny verdensrekord. Hun tastet en melding på 149 tegn på 37,28 sekunder.

Men dette bør ikke være noe mål for folk flest. For sender du for mange sms-er, øker du risikoen for nakke- og skulderskader, ifølge en ny studie.

Har du sendt mange meldinger i dag?

De fleste mellom 18 og 21 år foretrekker å sende tekstmeldinger framfor e-post eller å ringe. Unge blir trolig mer utsatt for belastningsskader som vanligvis ses hos eldre personer som har tilbrakt mye tid ved tastaturet, ifølge forskerne ved Temple University’s College of Health Professions and Social Work.

- Det vi ser så langt, er veldig likt det vi ser hos kontorarbeidere som har brukt mesteparten av tiden ved en PC. Kroppsholdningen du får når du tekster, med stasjonær rygg og skuldre, og fingre som beveger seg raskt, likner på den du får når du skriver på et tastatur, sier førsteamanuensis Judith Gold, ifølge WebMD.

Har du fått mobilalbue?Unngå SMS-slitasje

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer