Svindel:

– Har eksplodert

Kraftig økning i antall bedragerisaker, melder DNB i sin årsrapport.

DNB melder at antall svindelforsøk mot deres kunder har skutt i været- Foto: Lise Åserud / NTB
DNB melder at antall svindelforsøk mot deres kunder har skutt i været- Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Banken registrerte nesten 8400 svindelsaker i fjor. Dette er en økning på 66 prosent, fremgår det i rapporten.

– Noe av økningen kan nok tilskrives bedre og mer nøyaktig rapportering, men faktumet er at antallet svindelsaker har eksplodert, fastslår fungerende leder for Financial cyber crime center i DNB, Sebastian Claydon Takle til eget nettsted.

Forsiktige blir lurt

Ifølge Takle er det langt flere enn før som lar seg lure av såkalt phising. Antall svindelforsøk ved hjelp av denne metoden økte med 512 prosent i fjor.

– Vi ser at kvaliteten på phishing-angrepene har økt. Derfor blir flere svindlet, også normalt forsiktige personer, sier han til nettstedet.

Ifølge rapporten ble bankens kunder forsøkt svindlet for 920 millioner kroner. Banken klarte å stanse overføringer av 724 millioner av disse - nesten 79 prosent.

- Dette er profesjonelle kriminelle som kan klare å lure den mest forsiktige bankkunde. Vær derfor alltid på vakt, og ta kontakt med banken så fort som mulig hvis du mistenker at du er blitt svindlet eller lurt, oppfordrer Takle.

Utnytter krigen

Svindelforsøk er et mye omtalt tema om dagen, og med krigen i Ukraina og den ustabile situasjonen, bør folk være på vakt mot svindelforsøk rundt dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer