Har endra lyden

Apple er klare med iOS 17.2.

NYTT I DAG: Nå kan du få ny iOS på iPhonen din. Foto: Kirsti Østvang
NYTT I DAG: Nå kan du få ny iOS på iPhonen din. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Mange nordmenn våknet tirsdag opp med muligheter for nye funksjoner på mobilen sin. I natt, norsk tid, slapp Apple nemlig den store iPhone-oppdateringen iOS 17.2 med en rekke spennende nyheter.

Interessant nok skriver Forbes at oppdateringa kom en dag tidligere enn forventet, derav morgenoverraskelsen for oss nordmenn. Vanligvis bruker oppdateringene å slippes på ettermiddagen eller kvelden her hjemme.

Får dagbok

Ifølge danske InputMag er den mest hypede av dem den nye appen Journal, på norsk Dagbok. Apple viste denne fram på sin utviklerkonferanse i juni, og er en enkel app for å skrive om/ned dagens begivenheter, med bilder, videoer, lydopptak, kartoppføringer med mer.

FORSLAG: Dagbok-appen vil gi deg forslag til hva du kan skrive om basert på hva du har gjort, bilder du har tatt og så videre. Skjermbilder: Kirsti Østvang
FORSLAG: Dagbok-appen vil gi deg forslag til hva du kan skrive om basert på hva du har gjort, bilder du har tatt og så videre. Skjermbilder: Kirsti Østvang Vis mer

Om du synes det er kjedelig å skrive dagbok fordi du må, vel, skrive, har Apple gjort det slik at appen kommer med forslag til hva du kan skrive om med utgangspunktet i innholdet på mobilen din.

Når undertegnede går inn for å lage en oppføring, får jeg forslag fra Dagny-konserten i Oslo Spektrum eller den forrige treningsøkta jeg gjennomførte fra Apple Watch.

Dagbok-appen kan låses med Face ID eller Touch ID, så andre ikke kan åpne den. Oppføringene lagres i iCloud, så du kan få tilgang til dem fra dine andre Apple-enheter.

Kjappere trådløs lading

Spesielt verdt å merke seg for dem med iPhone 13 eller 14, er at iOS 17.2 gir støtte for den såkalte Qi2-standarden. Det gir dobbelt så rask lading, opp fra 7,5 til 15 watt, uten behov for en MagSafe-sertifisert lader, altså en som ikke er lagd av Apple.

iPhone 15 skal allerede ha støttet dette, ifølge The Independent.

3D-VIDEO: Apple forbereder seg på lansering av sine kommende VR/AR-briller. Foto: Apple
3D-VIDEO: Apple forbereder seg på lansering av sine kommende VR/AR-briller. Foto: Apple Vis mer

Har du iPhone 15 Pro eller Pro Max, gir oppdateringen også støtte for å ta opp såkalt «spatial video», altså 3D-video, til Vision Pro-brillene som skal komme til neste år.

Den nye handlingsknappen på iPhone 15 Pro og Pro Max får også en ny funksjon, som gjør det mulig å oversette setninger hvis du snakker med noen på et annet språk.

Endre varslingslyden

Bruker du Apples vær-app, får du tre nye widgeter å legge på hjemskjermen eller låseskjermen. Det finnes dessuten en ny widget som lar deg se hvor mye klokka er på selve hjemskjermen.

Har du irritert deg over at Apple endra standard varslingslyd på iPhone i iOS 17? Da er du ikke alene. Flere skal ha synes den var for lav, mens noen skal ha savnet den gamle lyden. Ifølge 9to5Mac har imidlertid selskapet endelig gjort det mulig å tilpasse denne til den du selv måtte ønske. Dette har altså aldri vært mulig før, selv om enkelte apper har brukt egne varslingslyder.

Slik oppdaterer du

Sammen med iOS 17.2 har Apple også sluppet watchOS 10.2 (til smartklokkene sine) og tvOS 17.2 (til tv-boksen). På iPhone oppdaterer du ved å gå til Innstillinger > Oppdatering.

Mer om