Apple AirTag

- Har skutt i været

Nå skal «alle» ha dette.

SPORINGSBRIKKER: Det kan være lurt å ha en sporingsbrikke i kofferten på reise i sommer. Foto: Power
SPORINGSBRIKKER: Det kan være lurt å ha en sporingsbrikke i kofferten på reise i sommer. Foto: Power Vis mer
Publisert

Det er varslet streik blant flygeledere, og bemanningsproblemer ved flere flyplasser i Europa i sommer, og i helga meldte forsikringsselskapet Tryg at de forventer bagasjekaos.

Mange reisende har trolig lært fra fjorårets kaossommer, for Power kan melde om at salget av sporingsbrikker skyter i været. Opp mot 90 prosent mot fjoråret, melder kjeden.

AIRTAG: Apples sporingsbrikker er lekre, men hva med funksjonaliteten? Video: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

- AirTag-bølgen kom litt overraskende på oss i fjor. Sporingsbrikken ble revet ut av hyllene landet over, og vi slet med å skaffe nok, forteller Zakirjan Ulatenov, produktsjef for teleprodukter i Power Norge, i en pressemelding.

Han legger til:

- Dette er jo et typisk produkt kundene kommer på at kan være lurt å ha rett før de reiser på ferie, og det har gitt seg utslag i et tydelig salgshopp nå i juni. I år er heldigvis tilgjengeligheten bedre.

En av årsakene til at sporingsbrikker, som Apple AirTag, Samsung SmartTag og Tile, er blitt så populære, er at de gjør det enkelt å spore og finne bagasjen på reisen.

- Sporingsbrikken kan gjøre detektivjobben ganske mye enklere om kofferten din har havnet på feil flyplass nedover i Europa, så det er en smart investering og gardering når man skal ut og reisen, forklarer Ulatenov, som også anbefaler alle å oppdatere produktene sine før avreise.

Stor interesse

Også nettbutikken NetOnNet kan melde om stor interesse for sporingsbrikker som AirTag.

- Vi ser at etterspørselen er meget stor gjennom hele året, noe som viser at det er flere bruksområder for denne typen produkter. Før klassiske ferieperioder ser vi at salget øker noe, da det er en praktisk måte å holde styr på kofferter og håndvesker - eller bare nøklene dine, sier Kristina Wärmare, PR- og kommunikasjonssjef og bærekraftsansvarlig i NetOnNet, til DinSide.

Kristina Wärmare, er PR- og kommunikasjonssjef og bærekraftsansvarlig i NetOnNet. Foto: NetOnNet
Kristina Wärmare, er PR- og kommunikasjonssjef og bærekraftsansvarlig i NetOnNet. Foto: NetOnNet Vis mer

Som Ulatenov anbefaler hun å ha en sporingsbrikke i bagasjen på ferien.

- Legg en AirTag i kofferten når du sjekker inn bagasjen. På den måten har du en ekstra sikkerhet og du kan følge med på hvor kofferten er i løypa. Om du mister kofferten underveis er den da enklere å lokalisere. Fest også på nøkler eller nøkkel til leiebilen, sier Wälmare.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer