Roblox

Har vært nede hele helga

Frustrerte Roblox-spillere verden over.

POPULÆRT: Med mer enn 40 millioner daglige aktive brukere er Roblox blant verdens mest populære spilltjenester. Nå har spillplattformen kjempeproblemer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆRT: Med mer enn 40 millioner daglige aktive brukere er Roblox blant verdens mest populære spilltjenester. Nå har spillplattformen kjempeproblemer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spillplattformen Roblox er svært populær, spesielt blant den yngre garde. Her kan alle som vil lage spill, og de mest populære spillene har blitt besøkt flere milliarder ganger av Roblox-brukerne.

De som lager spillene kan tjene såkalte «robux», spillets valuta. Tjener man nok av dem kan de utbetales i ekte penger. Dette er også valutaen man må kjøpe for å bruke penger i spillet.

Ifølge Statista har Roblox over 40 millioner daglige aktive brukere i 2021, mer enn dobbelt så mye som i 2019.

Men i Halloween-helga har tjenesten hatt store problemer og har nå vært nede for telling i over to døgn. Mange trodde nedetiden først skyldtes stor pågang på grunn av samarbeidet med fastfood-kjeden Chipotle, som via Roblox skulle gi bort 30.000 burritoer til de første som fullførte en labyrint i spillet.

Dette avkreftes dog av Roblox selv. Deres siste tweet, som ble postet lørdag kveld, sier at selskapet tror de har funnet en underliggende intern feil som har forårsaket nedetiden og at de jobber for fullt med å få tjenesten opp igjen så fort som mulig – men det er altså 11 timer siden i skrivende stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer