Roblox

Har vært nede hele helga

Frustrerte Roblox-spillere verden over.

POPULÆRT: Med mer enn 40 millioner daglige aktive brukere er Roblox blant verdens mest populære spilltjenester. Nå har spillplattformen kjempeproblemer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆRT: Med mer enn 40 millioner daglige aktive brukere er Roblox blant verdens mest populære spilltjenester. Nå har spillplattformen kjempeproblemer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spillplattformen Roblox er svært populær, spesielt blant den yngre garde. Her kan alle som vil lage spill, og de mest populære spillene har blitt besøkt flere milliarder ganger av Roblox-brukerne.

De som lager spillene kan tjene såkalte «robux», spillets valuta. Tjener man nok av dem kan de utbetales i ekte penger. Dette er også valutaen man må kjøpe for å bruke penger i spillet.

Ifølge Statista har Roblox over 40 millioner daglige aktive brukere i 2021, mer enn dobbelt så mye som i 2019.

Men i Halloween-helga har tjenesten hatt store problemer og har nå vært nede for telling i over to døgn. Mange trodde nedetiden først skyldtes stor pågang på grunn av samarbeidet med fastfood-kjeden Chipotle, som via Roblox skulle gi bort 30.000 burritoer til de første som fullførte en labyrint i spillet.

Dette avkreftes dog av Roblox selv. Deres siste tweet, som ble postet lørdag kveld, sier at selskapet tror de har funnet en underliggende intern feil som har forårsaket nedetiden og at de jobber for fullt med å få tjenesten opp igjen så fort som mulig – men det er altså 11 timer siden i skrivende stund.

Oppdatert mandag morgen: Natt til mandag var Roblox-serverne endelig oppe igjen. Selskapet har annonsert at de i nær fremtid vil poste et blogginnlegg med flere detaljer om hva som forårsaket den nesten tre døgn lange nedetiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer