HBO Max kommer til Norge

Erstatter HBO Nordic i hele Norden.

HBO MAX: «Wonder Woman 1984» er en av filmene som blir tilgjengelig gjennom HBO Max. Foto: Clay Enos/Warner Bros. Entertainment/AP
HBO MAX: «Wonder Woman 1984» er en av filmene som blir tilgjengelig gjennom HBO Max. Foto: Clay Enos/Warner Bros. Entertainment/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble alt av innholdet til blant annet HBO og Warner Bros. slått sammen i én strømmetjeneste under navnet HBO Max. Tjenesten er i første omgang kun tilgjengelig i USA, men neste år kommer den til Norge.

Overfor Dagbladet bekrefter en talsperson for HBO Nordic at HBO Max etter planen ruller ut i Europa i siste halvdel i 2021 og at den vil erstatte HBOs europeiske tjenester.

Kommer til Norge

Det danske nettstedet Flatpanels skriver at innholdsbiblioteket vil dobles når HBO Max tar over for HBO Nordic, men at det på nåværende tidspunkt er ukjent om prisen justeres.

I USA koster HBO Max 14,99 dollar i måneden, som tilsvarer 130 kroner med dagens kurs.

Som i Norge, består HBO-tjenesten i USA kun av innhold i 1080p, men vil i desember slippe det første innholdet i 4K HDR med støtte for Dolby Atmos. Det er «Wonder Woman 1984» som først blir tilgjengelig i dette formatet, men HBO planlegger å slippe mer innhold i tiden fremover og oppgradere nåværende innhold.

Kritikerrost innhold

Tidligere denne uka uttalte Warner Bros. at samtlige av studioets filmer vil slippes på HBO Max samtidig med kinolanseringen i USA. Det er ikke kjent om det også vil skje før studioets kommende 17 filmer i Norge.

HBO Max består blant annet av serier som «Game of Thrones», «Westworld» og «Raised by Wolves» i tillegg til en «Friends»-gjenforening, samt filmer som «The Invisible Man» og «Ringenes Herre»-trilogien.

Warner Bros. har også «Harry Potter»-universet i stallen, og det ryktes at det jobbes med en «Harry Potter»-serie for HBO Max.

I USA er HBO Max tilgjengelig på Apple TV, Android TV, Amazon FireTV, enkelte Samsung TV-er, Google Chromecast, PlayStation 4, Xbox One og Xbox Series X|S.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer