Konkurrentene kan dra ifra Apple

Hei Apple, 2017 ringer og spør om dere skal være med?

KOMMENTAR: 2017 kan bli et viktig år for iPhone.

MÅ INNOVERE: Skal Apple gå forbi Samsungs S8, må de gjøre noe med skjermen. Men rekker de det før det er for sent? Foto: Gaute Beckett Holmslet
MÅ INNOVERE: Skal Apple gå forbi Samsungs S8, må de gjøre noe med skjermen. Men rekker de det før det er for sent? Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Apple lanserte sin første iPhone i 2007 forandret de hele mobilbransjen. Telefonen de presenterte lå langt foran det konkurrentene deres hadde å tilby, både i brukeropplevelse og design.

I mange år lå de et lite hestehode foran de andre aktørene, men etter hvert har de blitt tatt igjen av offensive konkurrenter som Samsung, LG og Huawei. Dermed har de mistet mye av forspranget – noen vil til og med hevde at de nå ligger likt med, eller litt bak, konkurrentene.

Ikke siden tiden før lanseringen av den første iPhone har Apple stått overfor en så stor innovasjonsjobb som nå. For skal de holde følge, så er det minst én ting som må forbedres fra dagens iPhone 7, og denne forbedringen kan få kompliserte ringvirkninger både for selve telefonen og iPhone som merkevare.

Ny formfaktor

Skjermstørrelsen må nemlig opp. Xiaomi ledet an da de i fjor lanserte Mi Mix, en telefon hvor skjermen dekket mesteparten av telefonens fremside.

Men i 2017 strakk Samsung og LG det litt lengre, bokstavelig talt, med sine nye flaggskip S8 og G6. Med disse telefonene ble en ny formfaktor introdusert, nemlig 18:9 (Samsung gikk for den noe lengre 18,5:9).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer